Oppdatert skadesituasjon:– Det ser veldig bra ut

Nå trener Joe Gomez endelig ute igjen. Dejan Lovren er helt skadefri.

8. mar 2019 kl 12.48 Marius Rabben

Skadefloka begynner å løsne for Liverpool med omtrent to måneder igjen av ligasesongen.

Alex Oxlade-Chamberlain skal gjøre comeback i en U23-kamp i ettermiddag, og Jürgen Klopp bekreftet på dagens pressekonferanse foran Burnley-kampen på søndag at Dejan Lovren nærmer seg retur etter å ha slitt med hamstringen siden Wolves-kampen i januar.

I tillegg kan Joe Gomez, som ble skadet sist Burnley var motstander, i begynnelsen av desember, løpe på hele sin kroppsvekt igjen uten hjelpemidler.

– Dette er en positiv periode. Det ser veldig bra ut, sa Klopp til pressen.

– Dejan trente fullt og normalt for første gang i går. Joe løper nå på 100 prosent av vekta, for vi har forskjellige muligheter til å løpe. Nå er han virkelig på 100 prosent, og det er bra – det ser bra ut.

Inkludert åttedelsfinalen mot Bayern München skal Liverpool spille tre kamper til før landslagspausen som venter etter neste helg.

Klopp forteller at de fleste comebackene sannsynligvis kommer etter det oppholdet.

– Det gjelder for eksempel Joe. Med Dejan må vi vente og se. Han har vært ute en stund, så vi må se an hvordan formen hans er. Han er ikke lenger skadet. Han er «fit», men hvor «fit» må vi vente og se an.

Ikke alvorlig for Milner

Den nyeste på skadelista er James Milner, men det dreier seg ikke om et langvarig problem. Visekapteinen har en «liten muskelskade».

– Det er Millie, så alt helbreder seg raskere ved ham. Han var allerede ute på feltet i går, sier Klopp.

33-åringen trente alternativt med rehab-staben, og han utelukkes ikke for søndag.

– Jeg tror at dersom du spør Millie, så vil han si at han blir klar. Men vi må vente og se, forteller Klopp.

– Brewster tre uker bak Ox

Og manageren kom også med oppløftende ord om Rhian Brewster, som har vært ute siden januar i fjor. 18-åringen er skadefri og trenes nå opp mot et comeback.

– Det ser veldig bra ut, men han er i situasjonen som Ox var i for kanskje rundt tre uker siden. Så han er på veldig god vei!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]