Pressekonferanse foran kampen:Klopp om Burnley: – Må bare si «respekt»

Liverpools manager er imponert over søndagens motstander.

8. mar 2019 kl 10.58 Marius Rabben

Allerede klokka 13.00 er det avspark på søndag når Liverpool tar imot Burnley i den 30. serierunden.

Jürgen Klopp hadde i den forbindelse pressekonferanse kl. 11 i formiddag.

Om Ox sitt comeback

Det første spørsmålet handler om Alex Oxlade-Chamberlain, som skal spille for U23-laget i ettermiddag.

– Han er en smart gutt. Det var klart at han ville trenge noen treningsøkter for å forberede seg på kamp, sier Klopp om han har måttet «holde igjen» Ox på treningsfeltet nå som han endelig er tilbake.

– Det er veldig positivt (at han skal spille), men han har vært ute i lang tid, og vi er nødt til å være fornuftige. Han er klar nå, så vi slipper ham løs og vi er alle selvfølgelig glade for det.

Om tittelkampen

– City spiller på lørdag, og vi kommer til å vite resultatet deres når vi skal spille, men det er ingen grunn til å gjøre noe stort ut av det. Vi liker posisjonen vi befinner oss i. Vi har alltid sagt at vi ønsker å være i en posisjon hvor vi kjemper om ligatittelen. Og det er der vi er.

– Vi er spente og optimistiske. Det eneste problemet vi står overfor denne helga, er Burnley.

Salahs jakt på sitt 50. mål

Mohamed Salah har 49 mål for de røde i Premier League, men har ikke scoret siden 3–0-målet mot Bournemouth for en måned siden.

– Som manager er jeg mer enn vant til at spillere ikke scorer hele tida, så det er sånn det er. Han har en utrolig statistikk. Målene hans er en stor del av grunnen til at vi er hvor vi er. Vi hadde 4–5 store sjanser mot Everton, og vi har hatt færre enn det i kamper som vi har vunnet.

Om skadde forsvarere

– Dejan (Lovren) trente fullt for første gang i går og kom seg gjennom. Joe (Gomez) kan nå løpe med 100 prosent av egen kroppsvekt, og det ser bra ut.

Klopp sier Gomez' retur ikke vil komme før landslagspausen som venter senere denne måneden.

– De fleste problemene vil nok løse seg etter landslagspausen, mens med Dejan må vi se det an ettersom han har vært ute en stund.

Lovren har ikke spilt siden han pådro seg en hamstringskade i FA-cupexiten mot Wolves borte i januar. Den slå han opp på trening da man trodde kroaten var klar for comeback.

– Han er ikke lenger skadet, men vi må se an hvor god form han er i.

Milner kan bli klar

James Milner har slitt med en mindre muskelskade.

– Milner helbreder seg raskere enn de andre, sier Klopp med et smil.

– Han jobbet med rehab-staben i går. Dersom du spør ham selv, vil han nok si at han kommer til å bli klar for søndagen.

Brewster nærmer seg

Rhian Brewster er på god vei tilbake, melder manageren.

– Han er trolig på et sted hvor Ox var for rundt tre uker siden.

Om munnhuggeriet med Dyche

Burnley-manager Sean Dyche og Klopp var ikke akkurat perlevenner etter Liverpools seier i det motsatte oppgjøret i desember. Det tenker ikke Klopp på i dag.

– Vi er alle mennesker, og vi reagerer på ting når det skjer. Jeg har gjort feil i livet mitt som jeg angrer på.

– Jeg aner ikke hva han sa (til pressen) etter kampen. Jeg tror ikke det er noe å angre på, og jeg har ingen vonde følelser rundt dette.

God tid på treningsfeltet

Det er en uke mellom forrige helgs Merseyside-derby og Burnley-kampen, noe som har gitt Klopp og teamet ekstra tid på feltet. I midtuka etter Burnley-kampen venter returoppgjøret mot Bayern München.

– Vi har hatt ei god treningsuke hvor vi har vært i stand til å gjøre en rekke ting. Har du tid til å trene, er du alltid nødt til å jobbe hardt, og det er noe vi forhåpentlig kan ta med oss ut på banen. Vi kan gjøre mye på trening i dag også, og det er veldig viktig.

– Man kan ikke ta det lett på trening gjennom uka og håpe at spillerne ikke blir skadet. Vi er nødt til å jobbe med ting vi kan bli bedre på. Den mest intense økta er alltid kampen, og den skal vi være forberedt på.

Om Burnley

– Kampen vår på Turf Moor er ikke viktig fordi det er tre måneder siden, sier Klopp om 3–1 i Burnley.

– Når de spiller med fem bak fungerer det ikke 100 prosent hvis jeg tar rett, så vi forventer 4–4–2. (Ashley) Barnes er god i lufta og kommer seg inn i bakrommet, og de er gode på kantene. Innlegg er noe vi bør forvente.

– De har heller ikke majoriteten av ballinnehavet i kamper, så vi er nødt til å være kreative og tålmodige. Det kommer til å bli vanskelig. De kriger ordentlig og er veldig motiverte.

– Etter å ha sett og analysert de siste kampene deres, må man bare si «respekt». De slo Tottenham! Jeg regner med at de gleder seg til denne kampen.

Tidlig kick-off

– Vi får alltid det spørsmålet når det er avspark klokka 12. Det var nytt for meg da jeg kom hit, men vi har ikke problemer med det lenger. Vi trenger atmosfære klokka 12! Så hvis du har billett: Legg deg senest klokka 22, ikke drikk og vær klar på tærne fra første til siste sekund!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]