– Ønsker å bli en av Liverpools beste spisser noensinne

18-åringen Rhian Brewster håper å spille for de røde gjennom hele karrieren.

8. mar 2019 kl 09.28 Marius Rabben

Det er en svært målrettet tenåring som stadig nærmer seg comeback etter å ha vært ute av spill i over et år. I januar i fjor pådro han seg en ankelskade under en U23-kamp mot Manchester City, noe som også førte til komplikasjoner i kneet. Fire operasjoner måtte følges opp med tålmodig og kjedelig rehabilitering, men nå er angriperen endelig tilbake i trening.

– Å komme så langt som jeg har gjort nå, ville jeg aldri klart på egen hånd, sier Brewster i et intervju med Daily Mail.

Vil vise seg frem

– Det handler om å ha de riktige folkene bak seg: familien min, vennene mine og klubben, folk som Jürgen. Sjefen spør alltid om hvordan jeg har det og når jeg kommer tilbake. Han og de andre spillerne har vært der helt fra starten av; de har alle hjulpet meg på denne reisen.

Mentalt har det nok heller ikke alltid vært enkelt å se flere kompiser i samme alder få sine gjennombrudd: Phil Foden i Manchester City og Jadon Sancho i Borussia Dortmund er blant de 2000-modellene som spilte med Brewster da England U17 vant VM i oktober 2017. Men Liverpool-spilleren er positiv og bruker det heller som motivasjon.

– De viser at det er mulig. Jeg ønsker bare å være utpå der, for å være ærlig, og vise folk hva jeg er i stand til og hva jeg har savnet så lenge jeg har vært ute. Jeg kan ikke vente med å returnere. Jeg ønsker bare å få muligheten min i Liverpool og vise hva jeg kan, sier han.

– Ønsker avslutte karrieren min her

Gjennom alle timene på behandlingsbenken og i gymmen har spisstalentet fra hovedstaden holdt fast på tanken om at drømmer kan gå i oppfyllelse.

Og Brewster, som skrev under på en langtidskontrakt med klubben i fjor sommer, har klare mål for fremtiden.

– Det har jeg alltid i bakhodet. Hvis du jobber hardt og har store drømmer, så går de i oppfyllelse. Dette året vil forhåpentlig drømmen min gå i oppfyllelse ved at jeg går ut på Anfield.

– Jeg ønsker å avslutte karrieren min her. Jeg ønsker å bli en av de beste spissene som noen gang har spilt for Liverpool, forteller han.

NOTORISK MÅLSCORER:
NOTORISK MÅLSCORER:  Brewster har imponert stort i den røde trøya og var toppscorer før han ble skadet.

Svært god hjelp av Ox

Noen få måneder etter skadetrøbbelet oppsto, ble også Alex Oxlade-Chamberlain langtidsskadet. Han ble raskt en viktig støttespiller, og Brewster har fått et nært bånd til mannen som ventelig gjør comeback i ettermiddag.

– Han har vært veldig, veldig, veldig, veldig, veldig, veldig, veldig, veldig hjelpsom. Ikke bare fordi han er blitt en venn av meg, men også fordi han er eldre enn meg og har vært med i gamet lenge. Å ha den erfaringen rundt meg, det hjelper mye.

– Og når jeg ser ham gjøre alt riktig under rehabiliteringen, tenker jeg selv at «hvis han klarer det, hvorfor skal ikke jeg klare det?»

Studerer spillestilen til Bobby

Ute på gresset har Brewster også en spiller han følger spesielt med på: Roberto Firmino.

– Han er den beste på det han gjør. Han er ikke en typisk spiss, men en falsk 9-er. Han møter og mottar ballen, han løper inn i bakrommet. Dersom man klarer å lære ting av ham og andre spillere, så kan du bli en av de beste spissene, sier 18-åringen.

– Jeg følger med på Bobby: arbeidskapasiteten hans, assistene hans, hva han gjør med ballen i beina. Jeg har studert ham i 13–14 måneder. Og det er vel ikke dårlig å ha en spiss som ham å se opp til, er det?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]