Har mye å takke gamlesjefen for

Evertons Marco Silva var Andy Robertsons manager i Hull City.

3. mar 2019 kl 08.56 Arild Skjæveland

Liverpool hentet Andy Robertson for åtte millioner pund etter at Hull City hadde rykket ned fra Premier League sommeren 2017.

Den som var Hull sin manager i den siste halve sesongen, var Evertons manager Marco Silva.

Han var viktig for meg. Da han kom, forbedret han alle i Hull. Du kunne se det på resultatene vi fikk. Vi nådde ikke opp, men vi gjorde definitivt alt vi kunne under ham, sier Andy Robertson til Liverpool Echo.

Robertson mener at erfaringen med Silva hjalp ham etter overgangen til Liverpool.

– Han forbedret meg på det defensive, men trolig også offensivt selv om det var i en kort periode. Det var første gang jeg hadde jobbet under en utenlandsk manager, så jeg tror det forberedte meg på å komme inn hit og jobbe under denne manageren. Det var fint å oppleve utenlandske metoder, og jeg tror det forberedte meg på å komme hit, sier han.

RYKKET NED:
RYKKET NED:  Andy Robertson rykket ned med Hull City.

Han tok gamlesjefen i hånda etter at Divock Origi hadde scoret på Anfield.

– Jeg sa bare «takk», og det var det. Silva gikk bort for å applaudere bortesupporterne. Han var nedfor, men kom bort, tok meg i hånda, og det satte jeg pris på.

Må ignorere støyen utenfra

Jonathan Northcroft i The Sunday Times påpeker at første gang Liverpool vant ligaen var det en Robertson på laget. Tommy Robertson, som ble kjøpt fra Hearts. Han gjør et poeng av at det har vært en skotte på laget samtlige 18 ganger de helrøde har vunnet ligaen, selv om Peter Cormack var den eneste i 1976/77, men uten å komme på banen.

Mye har blitt sagt og skrevet om presset med å spille for et Liverpool som ikke har vunnet serien siden 1990.

– Det handler om at troppen holder sammen og ignorerer støyen som kommer utenfra. Alle som følger med på fotball vet at Liverpools supportere er desperate etter en ligatittel. Det kan vi ikke komme bort fra, sier Robertson til The Sunday Times.

– Du kan ikke si at de er som alle lags supportere, for det er de ikke. Det har gått for lenge uten en tittel, og de er desperat etter det. Men det må vi glemme og konsentrere oss om det som skjer på banen. Den eneste måten å gjøre det på er å holde sammen i garderoben, og frem til nå har vi vært veldig gode på det.

– Det viktigste er å kunne se tilbake etter sesongen og vite at du har gitt absolutt alt du har. Manageren har sagt at dette er den første sjansen for vårt lag. Det er 29 Liverpool-lag som har feilet før oss, og det må vi glemme. Tittelkampen vil vare helt til slutt. Så lenge vi gir 100 prosent har vi ikke noe å angre, sier venstrebacken.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

IGNORERER STØYEN:
IGNORERER STØYEN:  Andy Robertson og medspillerne prøver å ignorere all støyen som kommer utenfra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]