Henderson runder 50 landskamper

Liverpool-kapteinen blir den 59. spilleren som når milepælen for England.

25. mar 2019 kl 09.05 Marius Rabben

– Jeg kan huske at det var mange erfarne og store spillere på laget da jeg fikk debuten min, og jeg husker på vei ut av banen at jeg tenkte at jeg hadde en lang vei å gå hvis jeg ønsket å bli værende på det nivået, sier Jordan Henderson.

Omtrent ni år senere er midtbanemotoren den eneste fra den England-troppen som fortsatt spiller landslagsfotball, ifølge Mirror.

– En leder

– Han er en så viktig spiller for oss, forteller landslagssjef Gareth Southgate, som legger til at Henderson har vært det i en årrekke for flere landslagstrenere.

– Han har en vinnermentalitet, og gode spillere gjør også at andre spiller bedre. Det er det du gjør når du er en leder som ham. Det er blant hans fremste kvaliteter, skryter Southgate.

Men selv om han bærer kapteinsbindet ikledd Liverpool-trøya, i tillegg til å ha vært kaptein på U21-landslaget, var det Harry Kane som fikk kapteinsrollen i forkant av VM i fjor. Southgate trekker imidlertid frem responsen fra Henderson på den avgjørelsen:

– Reaksjonen hans fortalte noe om hva han bidrar med, for det dreier seg om det kollektive for hans del. Jeg er sikker på at han ville elsket å være kapteinen, men isteden var det umiddelbare gratulasjoner til Harry og fokus på å sette laget først.

– Det er derfor han har vært en enestående kaptein for klubben sin. Å tre inn i Steven Gerrards gamle sko kunne ikke ha vært vanskeligere, men han har glimrende lederegenskaper, fortsetter landslagssjefen.

STORSEIER PÅ FREDAG:
STORSEIER PÅ FREDAG:  Henderson spilte 90 minutter da England vant 5–0 over Tsjekkia på Wembley. Nå venter en bortekamp mot Montenegro, hvor «Hendo» kan få sin 50. landskamp.

– Han har alltid høye standarder, høye forventinger til seg selv, men er forberedt på å utfordre andre og hevet nivået deres i tillegg.

Uten landslagsmål

Selv beskriver Henderson seg som kjempestolt over å ha spilt 49 kamper for A-landslaget foran kveldens bortemøte med Montenegro i EM-kvalifiseringen. Men han mangler fortsatt en scoring for «Three Lions».

– For min del har det aldri handlet om å være en målscorer, men om å vinne, sier Henderson.

– Men jeg burde nok i det minste ha scoret én gang! Ja, det ville vært fint å få det første målet.

Avspark i Montenegro er kl. 20.45. Kampen sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]