– Jeg fokuserer på å vinne titler, ikke individuelle utmerkelser

Virgil van Dijk er en het kandidat til å bli kåret til PFA Player of the Year, men nederlenderen velger å fokusere på tittelkampen i Premier League.

6. mar 2019 kl 09.13 Einar Kvande

Virgil van Dijk får en stor del av æren for at Liverpool har holdt buret rent i 17 av 29 ligakamper, og det gjør nederlenderen til en het kandidat til å bli årets spiller i Premier League. Men Liverpool-stopperen setter Premier League-tittelen langt over individuell anerkjennelse.

– Jeg ønsker å fokusere på å oppnå noe spesielt, noe klubben ikke har klart på 29 år, og om jeg selv eller andre av våre spillere får individuelle priser på veien, er det flott, siteres Van Dijk av FourFourTwo.

Ønsker å bli en legende

– Vinner jeg en slik kåring er det selvsagt en stor ære, men jeg vil bli veldig stolt uansett hvem det er i troppen vår som plukker opp priser etter en flott sesong, slik som Mo Salah gjorde forrige sesong.

– Men å vinne ligaen vil gjøre meg mye mer stolt av meg selv og laget. Det sier noe om den harde jobben du har lagt ned gjennom hele sesongen. Det motiverer deg. Vinner du ligaen vil du komme i historiebøkene for evig tid, og det gjør deg til en legende. Det er grunnen til at du spiller fotball. Du ønsker å bli en legende, avslutter Van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]