– Jeg kunne skrevet bok om ferdighetene hans, styrkene hans og hvor mye jeg liker ham

Jürgen Klopps lovord om Virgil van Dijk kunne fylt en bok, og han synger gjerne en sang om Mané etter sesongen.

14. mar 2019 kl 09.33 Arve Vassbotten

– Hva kan jeg si? Jeg kunne skrevet en bok om ferdighetene hans, styrkene hansog hvor mye jeg liker ham. For en fantastisk person han er. Han er så ung, og allerede så moden, sa Jürgen Klopp om Virgil van Dijk etter kampen mot Bayern München.

Ved siden av sitt solide forsvarsspill, ble 27-åringen onsdag den første Liverpool-spilleren til å score og ha assist i en bortekamp i utslagsrundene av Champions League siden Craig Bellamy mot Barcelona i 2007.

– Han vet han kan spille bedre

Men Klopp lar ikke noen miste bakkekontakten, selv etter seieren i München.

– Han var involvert i Bayerns mål også, så for en kveld!

– Virgil vet han kan spille bedre enn han gjorde i kveld. Vi kan spille bedre enn vi gjorde i kveld. Men spesielt i andre omgang spilte vi så godt som vi trenge og kunne. Det er viktig å holde seg i kampen, at man er ordentlig stabil og at du har ordentlige svar til alle spørsmålene, at du kan endre ting, og at du kan bruke ulike verktøy, sier Klopp.

– Vi hadde så mange gode fotballøyeblikk, spesielt i den andre omgangen, og det liker jeg. Det at vi utvikler oss så mye i kampen. Det er så viktig.

– Kan synge en egen sang om Mané

Klopp uttalte rett etter kampen at han kunne se igjen Manés mål 500 ganger. På pressekonferansen var han nesten målløs da han fikk spørsmål om Manés form med ti mål på ti kamper.

– Det er så åpenbart at jeg ikke kan snakke om det. Han vet det, alle vet det og jeg ønsker ikke snakke om det. Minn meg på det etter sesongen, og jeg vil synge min egen sang om han om det er behov for det. Formen er veldig god, han er i en god periode, og min bekymring er mer å få det til å vare.

Minn meg på det etter sesongen, og jeg vil synge min egen sang om han om det er behov for det.Klopp om Mané

– Jeg er ikke slik

Liverpool-manageren vil ikke være med på at seieren var spesielt viktig for han personlig, fordi det var mot hans gamle erkerival Bayern München.

– Jeg er ikke slik. Det er ikke søtere for meg fordi det Bayern. De bringer meg ikke tilbake til dårlige resultater i kamper vi spilte og tapte.

– Jeg ønsket å vinne for Liverpool, ikke å slå Bayern. Det gir meg ingen ting, så det er bare et godt øyeblikk for Liverpool, så la oss nyte det.

Men at det er en stor prestasjon å vinne på Allianz arena, det er han klar på.

– Det er noen steder i fotballverdenen der uansett hvilket lag du er, om du Manchester City, om du er Barcelona, om du er Real Madrid, så forventer du ikke å vinne. De vet at det er et veldig, veldig tøft sted å komme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]