Jobber med å få opp scoringssnittet

Virgil van Dijk er full i selvtillit - men vet at scoringer er én del av spillet sitt han må forbedre.

2. mar 2019 kl 08.59 Arild Skjæveland

Da Virgil van Dijk stanget inn to mål mot Watford på onsdag, var det bare hans andre og tredje scoring for sesongen. Det er ikke mye for en som regnes som Premier Leagues aller beste hodespiller.

Det var hans fjerde mål totalt for Liverpool, på 56 kamper. I Southampton scoret han sju mål på 80 kamper, og i Celtic ble det 15 på 115 kamper. Dette er en del av spillet nederlenderen jobber med å forbedre.

– På dødballer blir jeg stort sett alltid markert av motstanderens beste hodespiller. Det er noe jeg er klar over, og vet at jeg må forbedre meg på, sier han til Press Association.

– Jeg jobber med det, og prøver å bli bedre, men den eneste måten jeg kan gjøre det på er å trene og jobbe. Det å score to mål var veldig viktig for både meg selv og laget, sier han.

Mot Watford ble det først mål etter innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Deretter fra Andy Robertson.

– Innleggene var fantastiske. De har gjort det hele sesongen, og kvaliteten på innleggene er alltid bra fra backene vår. For Trent å få tre målgivende, og Robertson to mot Watford er strålende, sier han til The Mirror.

SCORET TO:
SCORET TO:  Virgil van Dijk scoret to ganger på Anfield onsdag kveld.

Full i selvtillit før derbyet

Søndag tar Liverpool den korte turen gjennom Stanley Park for å spille lokaloppgjør mot Everton. På papiret den tøffeste gjenstående bortekampen denne Premier League-sesongen.

– Det er en stor kamp å spille i. Det er lokaloppgjør, og det er spesielt, men vi ønsker å vise våre kvaliteter og vinne kampen. Forhåpentligvis med å spille god fotball, men dersom det ikke er mulig skal vi slåss for det.

– Jeg gleder meg. Vi bør alle se frem til det og være fulle av selvtillit, sier han.

De helrøde har bare tapt én ligakamp denne sesongen. Van Dijk ble konfrontert med at Liverpool hadde slitt de siste ukene, etter uavgjortresultat mot Bayern München og Manchester United.

– Slitt?!, svarte han og lo ifølge The Mirror.

– Vi er i den posisjonen vi aller helst ønsker å være i, og forhåpentligvis kan vi vise det på banen.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]