Forklarer hva som gikk galt etter at ligagullet røk i 2014

Brendan Rodgers har blitt spurt om sin tid på Anfield.

1. mar 2019 kl 23.20 Arild Skjæveland

Mye har handlet om Brendan Rodgers denne uken. Den tidligere Liverpool-manageren har forlatt Celtic så sent i sesongen, selv om han var i rute til å vinne sin tredje strake «Treble» i Skottland.

Kritikken har haglet etter at han ble klar for Leicester City, og nå forbereder han seg på sin første kamp tilbake i Premier League siden 2015. Watford er motstander søndag kl. 13.00.

Rodgers har gjort et større intervju med Sky Sports i forkant av comebacket, og der ble naturlig nok Liverpool tema.

DRO:
DRO:  Brendan Rodgers har forlatt et treblejagende Celtic

– Da jeg gikk til Liverpool, var jobben min den første sesongen å kutte i budsjettet. Du trenger bare å se på spillerne som dro. Maxi Rodriguez, Alberto Aquilani, Pepe Reina, sier Rodgers.

– Jobben var å kutte kostnader, og få frem et yngre lag. I januar kunne vi gjøre våre første signeringer, og for 20 millioner pund kjøpte vi Daniel Sturridge og Philippe Coutinho.

Målet var topp fire i 2013/14

I den første sesongen under Brendan Rodgers endte Liverpool som nummer sju på tabellen - men spillet i den siste halvdelen av sesongen var oppløftende.

– Etterhvert som tiden gikk, vokste identiteten og spillestilen vår etter treningene og arbeidet vi la ned, sier han.

IKONISK:
IKONISK:  Luis Suarez scoret på Goodison og feiret med å kaste seg foran benken, etter at David Moyes tidligere hadde beskyldt ham for filming.

– I den andre sesongen vant vi nesten tittelen, og kvalifiserte oss for Champions League. Målsetningen var å klare topp fire.

Der det gikk galt

Liverpool var så nære i 2013/14-sesongen, men 2014/15 ble en gedigen skuffelse. Liverpool endte på en sjetteplass.

– Det tredje året var tøft, for vi mistet Luis Suarez og alt eksploderte fordi vi hadde kommet med i Champions League. Det var leit, for det hadde vært fantastisk å ha det laget jeg hadde i det andre året.

– Følelsen vår etter den andre sesongen var at vi hadde et veldig godt lag med en sterk identitet. Luis forlot oss, og vi klarte ikke å få inn riktig erstatter, så den tredje sesongen ble mye tøffere for oss. Steven Gerrard forlot etter den sesongen. To av Liverpools ikoniske spillere dro videre.

DRO:
DRO:  Luis Suarez ble solgt til Barcelona sommeren 2014.

Fikk sparken på høsten

Brendan Rodgers fikk sparken i oktober sesongen etter.

– Vi kom bare åtte kamper inn i den fjerde sesongen da klubben bestemte seg for å gjøre en endring, sier Rodgers.

– Jürgen har kommet inn, og har gjort en strålende jobb. Jeg dro til Celtic, og har hatt en fantastisk opplevelse, sier han videre.

Jürgen Klopp leier fortsatt huset til Brendan Rodgers i Formby utenfor Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]