Kjøpet av Fabinho kostet omtrent det samme som det ville kostet å beholde Can

Liverpool følte at de fikk en oppgradering til samme pris.

3. mar 2019 kl 13.23 Arild Skjæveland

Emre Can ønsket ikke å forlenge den kontrakten han hadde skrevet under på da han kom fra Bayer Leverkusen til Liverpool sommeren 2014.

I fjor sommer dro han videre til Juventus som Bosman-spiller, og blir betalt 5 millioner pund netto per sesong. Han er med det den åttende best betalte spilleren i Serie A.

Liverpool offentliggjorde kjøpet av Fabinho fra Monaco allerede før Can hadde forlatt klubben. Fabinho var klar under 48 timer etter Champions League-finalen i Kiev.

På blokka lenge

Ifølge velinformerte Paul Joyce i The Times hadde Liverpool fulgt Fabinho lenge - men 25-åringen var i utgangspunktet tiltenkt en helt annen rolle.

«Da de første speiderrapportene ble gjort på den brasilianske landslagsspilleren, var det for å kjøpe ham som høyreback. Fabinho hadde blitt fulgt helt siden han spilte for Real Madrid Castilla, gigantklubbens reservelag, der han spilte høyreback» skriver Joyce.

«I Liverpools rekrutteringsavdeling ble han vurdert som en potensiell erstatter for Nathaniel Clyne som høreback. En avtale ble diskutert, men ble ikke noe av. Utviklingen til Trent Alexander-Arnold gjorde at det ble lagt på is, for å holde veien åpen for den unge høyrebacken», skriver han videre.

Fabinho ble etterhvert omskolert til defensiv midtbanespiller.

«Han ble først brukt som defensiv midtbanespiller under Leonardo Jardim i 2015, og utviklingen hans i ny rolle vekket Liverpools interesse».

IMPONERER:
IMPONERER:  Fabinho har imponert etter at han kom inn på laget.

Kostet nesten det samme

Liverpool la 39 millioner pund på bordet for den brasilianske 25-åringen. En sum som kan stige til 43,6 millioner pund etter visse kriterier.

The Times-journalisten skriver at kosten på å beholde Emre Can ville vært nesten den samme som å kjøpe Fabinho.

«Emre Can hadde signalisert at han ønsket å forlate klubben og signere for Juventus på Bosman-overgang. Ikke bare følte Liverpool at de hentet enn oppgradering på Can, men prisen på avtalen er ganske lik som dersom de skulle beholdt tyskeren. Hans representanter krevde en stor sum og lønn, i tillegg til agenthonorar, for at han skulle signere en ny kontrakt» skriver Joyce.

Denne sesongen har Emre Can spilt 24 kamper og scoret to mål for Juventus - men har stort sett startet kampene på benken. Totalt har han spilt 1181 minutter. Litt i overkant av 13 kamper dersom vi regner det om til 90-minuttere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]