Vi fulgte legendekampenSteven Gerrard ble matchvinner i siste minutt

De helrøde vant 3-2.

23. mar 2019 kl 15.33 Arild Skjæveland

Liverpool Legends møter Milan Glorie på Anfield i dag. Kampen har avspark kl. 16.00, og vi kommer til å oppdatere denne artikkelen med scoringer og dersom noe annet moro skulle skje på gressmatta foran et utsolgt Anfield.

Liverpools lagoppstilling er klar: Dudek, Johnson, Carragher, Hyypiä, Agger, Kennedy, Gerrard, Kvarme, Garcia, Fowler, Kuyt.

Benken: Westerveld, McManaman, McAteer, Aldridge, Traoré, Berger, Cissé, Diao, Smicer og Owen.

AC Milans tropp har mange store navn: Abbiati, Ambrosini, Borriello, Cafu, Carbone, Costacurta, Dida, Favalli, Fiori, Gattuso, Gilardino, Inzaghi, Kaka, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Pancaro, Pirlo, Rui Costa, Serginho, Simic, Stam, Storari.

Milans lagoppstilling fra start: Dida, Ambrosini, Cafu, Costacurta, Gattuso, Inzaghi, Kaka, Kaladze, Pirlo, Rui Costa, Serginho.

Kampen kan du se på Viasport 2/Viaplay. Det skal spilles to ganger 40 minutter.

1. min: Liverpool sparker i gang kampen.

6. min: Både Kinkladze og Agger har vist at det er en stund siden de spilte profesjonelt, og har rotet det til hver sin gang. Heldigvis for dem begge er det ikke mange utpå der som har noe hurtighet til å straffe det. Inzaghi har prøvd seg med et spektakulært brassespark.

8. min: Djimi Traore kommer inn for Alan Kennedy. For første gang skal han spille for Liverpool Legends.

15. min: Liverpool er nær ved å ta ledelsen med et angrep som til og med Jürgen Klopps gutter ville vært stolt av. Gerrard ruller opp, slår tunnel på Kaladze og gir til Dirk Kuyt ute til høyre. Han slår nydelig inn til Luis Garcia som header utenfor fra fantastisk posisjon.

26. min: 1-0 Liverpool. Sami Hyypiä går på raid og tar med seg ballen ut fra forsvar. Han gir ballen til Glen Johnson ute på høyre. Han slår et perfekt innlegg som Robbie Fowler flikker videre med en flott avslutning.

SCORET:
SCORET:  Robbie Fowler scoret kampens første mål.

38. min: Jerzy Dudek må i aksjon for første gang, og gjør en kjemperedning etter Kakas avslutning nede i hjørnet. Det har vært en del sjanser nå, men scoringen til Robbie Fowler er fortsatt den eneste. Luis Garcia har taklet Dirk Kuyt og Filippo Inzaghi har gått i offside - så ting skjer utpå der.

Pause: Det står 1-0 til pause, og har vært færre scoringen enn vi har vært vant med i disse legendekampene. I fjorårets kamp mot Bayern München endte det 5-5. Men det løsner seg kanskje etterhvert når kondisjonen svikter og returløpene blir enda tyngre. Liverpool har vært nærmest flere scoringer, men det har vært en morsom omgang. Det er tydelig å se hvem som har holdt seg i best form etter at de la skoene på hylla.

2. omgang

45. min: Djibril Cissé har kommet inn. Franskmannen har fortsatt sin karakteristiske hårfrisyre. Også Steve McManaman, Salif Diao, Michael Owen, Sander Westerveld og Jason McAteer har kommet inn.

52. min: 2-0 Liverpool. Berger vinner ballen på midten og stikker gjennom til Djibril Cissé. Han scorer foran The Kop alene med keeper.

61. min: 2-1. Andrea Pirlo får muligheten på et frispark fra over 20 meter. Midtbaneeleganten får ballen over muren og ned i hjørnet. Flott frispark.

64. min: Vladimir Smicer kommer inn for Glen Johnson. Det har vært tydelig at den tidligere høyrebacken er av spillerne som er i best fysisk form av de involvert.

70. min: The Kop har ropt om at Steven Gerrard skal skyte i hele dag. i de siste minuttene har de fått det som de vil. Han har vært farlig frempå flere ganger nå, men forsøkene har blitt blokkert. Nærmest kom han da han dro seg inn i feltet og fikk avsluttet etter en haug med overstegsfinter.

72. min: Nå har Liverpool satt inn John Aldridge for Michael Owen. Milan har også gjort en rekke bytter.

STORE NAVN:
STORE NAVN:  Det var mange store navn på banen i dag. Her fra garderoben.

75. min: Der burde de helrøde ha scoret igjen. Cissé slår over til Steven Gerrard. Han header tilbake inn foran mål der Aldo og Smicer står i kø. Sistnevnte rekker ballen, men styrer den til side for mål.

77. min: 2-2 Guiseppe Pancaro. 47-åringen får ballen utenfor boksen og skrur den nydelig opp i lengste hjørne. En veldig flott scoring.

80. min 3-2 Gerrard! En strålende scoring fra Steven Gerrard. Han får ballen fra Djibril Cissé, vender borte tre Milan-forsvarere og scorer i lengste hjørne via stolpen fra 16 meter.

80. min: Det legges til to minutter. En Steven Gerrard-scoring til å avgjøre det i siste minutt ville vært typisk, så forhåpentligvis vil det stå seg.

Slutt: Det ender 3-2 til Liverpool, og Steven Gerrard ble med det matchvinner i det siste minuttet. Kapteinen fortjente den scoringen, etter å ha spilt hele kampen og vært farlig frempå flere ganger. Det var en underholdende andreomgang - og akkurat Gerrard kunne nok ha spilt på et ganske høyt nivå fortsatt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]