– Lett å si at jeg er den som fikser alt

Liverpools forsvarssjef påpeker at det er flere grunner enn bare ham selv til at laget er så solid bakover.

29. mar 2019 kl 10.08 Marius Rabben

Ingen i Premier League har sluppet inn færre mål enn de røde. I tillegg til bare 18 baklengs på 31 runder har Jürgen Klopps mannskap holdt nullen imponerende 17 ganger.

Virgil van Dijks prestasjoner har bidratt sterkt til akkurat det, og nederlenderen er nå bookmakernes favoritt til å bli årets spiller. Nylig uttalte Jamie Carragher at han blir overrasket om 27-åringen ikke vinner den gjeve prisen.

– Vi gjør alt sammen

Selv erkjenner van Dijk at han er i svært god form, men gir naturlig nok også lagkameratene ros for de gode tallene.

– I min posisjon er det ganske enkelt å si at jeg er den fyren som fikser alt når ting går bra, sier han til Premier League Productions.

– Men hvis det går dårlig, får jeg skylda. Til syvende og sist gjør vi alle tingene sammen: Hvis du ser på måten vi spiller på, forsvars- og angrepsspill, så begynner det helt der fremme. Jobben de gjør er utrolig.

– Føler meg ganske bra

– Bakerst har åpenbart Alisson kommet inn, men se på Trent! Robbo har vært enestående. Dejan, Joël – og Joe, som var utrolig før han ble skadet. Jeg mener alle har spilt sin rolle i dette.

– Det dreier seg ikke om én spiller. Men det endrer ikke det faktum at jeg føler meg ganske bra.

Med syv kamper igjen av Premier League-sesongen topper de røde tabellen to poeng foran Manchester City, dog med én kamp mer spilt. I Champions League venter Porto i kvartfinalen etter at Bayern München ble passert tidligere denne måneden.

– Det er definitivt dette jeg ønsket, forteller Virgil.

– Du håper å kunne være i en posisjon som dette: kjempe om Premier League-tittelen, komme så langt som vi har gjort i Champions League, og å ha nådd finalen forrige sesong.

Nederlands landslagskaptein sier at «det ultimate vil være å vinne noe med Liverpool».

– Og det har vi fortsatt muligheten til. Så vi skal forsøke! Det viktigste er at vi nyter det. Vi er nødt til å gi alt vi har og sørge for at vi ikke angrer på noe når det er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]