LFC fortsetter kampen mot svartebørshaiene

970 supporterkontoer har vært etterforsket, og 1190 andre kontoer mistenkes å bli brukt til svartebørssalg.

1. mar 2019 kl 13.23 Einar Kvande

– Det er ikke tvil om at Liverpool FC er et av de største målene for svartebørshaier. Klubben vil gjøre alt som står i sin makt for å bli kvitt dette problemet, uttalte Chief Operating Officer i LFC, Andy Hughes, under et fans forum nylig.

Under møtet kom det frem at Liverpool FC har etterforsket 970 individuelle fan-kontoer. Bare åtte av disse sakene har før til ankesaker. 20 av sakene var relatert til dårlig oppførsel på stadion, som rasisme, kasting av gjenstander, fyll og aggressiv oppførsel.

– Det klart største problemet er uautorisert salg av kampbilletter, noe som har resultert i at nesten 650 kontoer er blitt etterforsket. I tillegg er 1190 kontoer under mistanke for å bli brukt til svartebørssalg. 589 av disse sakene har resultert i politi-etterforskning, kunne Head of Operations, Simon Smith, fortelle.

Tatt med 500 konvolutter med medlemskort

– For eksempel fant vi ut at en person hadde tilgang til 270 kontoer, og det var også et tilfelle der en person ble tatt med 500 konvolutter med medlemskort på et hotell i sentrum. Denne personen er nå blitt utestengt, fortalte han videre.

Under møtet kom det frem at Liverpool nå har endret ordlyden i sitt reglement på dette området, der ordet "transfer" er blitt fjernet, da klubben ikke ønsker å bekymre supportere som gir billetter videre til venner og familie på lovlig vis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]