Nå kan Fabinho spille i alle formasjonene

Brasilianeren har blitt en nøkkelspiller for Jürgen Klopp.

2. mar 2019 kl 13.19 Arild Skjæveland

Liverpool la over 40 millioner pund på bordet da de sikret seg Fabinho fra Monaco i fjor sommer. Etter å ha vært mye involvert i pre-season, måtte brasilianeren vente lenge på å få sjansen på laget.

Hans første minutter i ligaen kom så sent som 20. oktober, da Liverpool slo Huddersfield på bortebane. Siden den gang har han blitt mer og mer brukt, og nå har han spilt 90 minutter i de siste fem kampene.

Mot Watford var han veldig god sentralt på midtbanen, og får skryt fra sin manager.

– Fabinho var utvilsomt veldig god. Det var en av hans bedre kamper. Han hadde noen spektakulære øyeblikk, da han fikk tak i ballen, stjal den her og der - det var veldig bra, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

GOD FORM:
GOD FORM:  Fabinho har vist meget god form de siste ukene.

Passer nå i alle systemer

– Når det kom til organisering, var han strålende. Han skjermet forsvaret glimrende, og spilte veldig god fotball. Det var helt klart en av hans beste kamper, sier manageren.

Etter å ha brukt 25-åringen forsiktig i starten, mener Klopp at han nå er klar for å spille i alle systemer og konstellasjoner.

– Han føler seg mer til rette i posisjonen sin. Han er en veldig god gutt, og veldig smart. Han ønsker å gjøre alt riktig.

– Noen ganger lar du guttene være slik at de finner seg til rette naturlig uten at du gir dem for mye informasjon. Ting kan skje da.

– Det var noen øyeblikk da jeg ville si «ok, hjelp ham, gå tilbake til å spille to sentralt» fordi det var det han var vant med. Nå er det ikke noe problem om vi spiller med tre, fem, seks, sju eller hva det skulle være sentralt. Det er akkurat det vi ønsket. Slik er situasjonen med Fabinho nå, og forhåpentligvis vil det forbli slik, sier Klopp.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]