Søndagens kamp mot Tottenham er den første av sju kamper på 26 dager for Liverpool

– Nå kommer vi til å trenge hele troppen.

30. mar 2019 kl 10.01 Einar Kvande

Liverpool har alt å spille for både i Premier League og Champions League når det gjenstår et par måneder av sesongen. James Milner føler at hver kamp er som en finale nå.

– Vi vet at alle kampene er viktige, men slik er det nesten hele sesongen når du spiller for et topplag som kjemper om titler. Du må regne med å spille kamp hver tredje dag, og derfor trenger vi hele troppen, og at alle er skadefrie og klare til innsats, sier visekapteinen til Liverpoolfc.com.

– Selvsagt nærmer vi oss slutten av sesongen nå, og hver kamp er viktig. Men vi må bare gå ut på banen og gjøre det vi har gjort resten av sesongen, nemlig å prestere bra, forsøke å spille så godt som vi kan og være solide. Vi har forsvart oss godt gjennom hele sesongen, og etter min mening har det vært grunnlaget for at vi kan angripe. Med de angriperne vi har, kan vi alltid score mål, slår midtbanespilleren fast.

Dette er den tiden på året hvor du ønsker å spille viktige kamper hele tiden.James Milner

Som Premier League-leder sju serierunder før slutt, og i kvartfinalen i Champions League, handler det utvilsomt om trofeer for Liverpool nå.

– Vi klarte å få en solid start på sesongen, men jeg synes folk begynner å snakke om ting veldig tidlig. Som lag ønsker vi selvsagt å gjøre det bra. Er du med i kampen om ligatrofeet rundt juletider blir det alltid tøft, så det er lett å avgi poeng i et par kamper. Har du en dårlig periode i julen kan du fort tape tre kamper. Ligaen endrer seg alltid rundt jul, og kommer du helskinnet fra juleprogrammet kan du vurdere hvor du står. Nå er vi i en god posisjon. Vi er helt der oppe, og vi er selvsagt fortsatt med i Champions League også. Dette er den tiden på året hvor du ønsker å spille viktige kamper hele tiden. Vi ønsker å avansere i Champions League, og vi ønsker å avslutte så sterkt som mulig i ligaen, og så får vi håpe at det er godt nok, sier Milner.

Hjemmebanefordel

Tottenham er motstander på Anfield søndag. En klassemotstander.

– Det er alltid vanskelig etter en landskamp-pause. Det spiller ingen rolle hvem du møter, egentlig. Vi vet hvor viktige kampene er, og du får tre poeng uansett om du slår Spurs eller et annet lag. Alle lag er vanskelige å møte og vanskelige å slå. Det så vi mot Fulham også. De har ikke hatt noen god sesong, men vi klarte bare såvidt å vinne. Derfor vet vi hvor vanskelig dette er, spesielt etter at så mange av våre spillere har reist over hele verden og spilt for ulike lag og i ulike systemer.

– For at vi skal finne tonen igjen umiddelbart, er vi avhengige av den jobben vi har gjort siden alle kom tilbake. Manageren klarer å løfte lagånden og få guttene til å fokusere igjen. Dette er vanskelig, men det er likedan for alle lag. Spurs har også hatt spillere som har spilt landskamper. Det er ikke ideelt, men det er selvsagt en fordel for oss at vi spiller på Anfield, og har fansen bak oss. Det vil få oss på tå hev, slik at vi kan starte slik vi avsluttet før landskampene.

Liverpool vant 2-1 over Spurs på Wembley i september. Dette var en av Liverpools beste kamper denne sesongen.

– Det var et viktig resultat. Når du slår et lag som vil være utfordrere til tittelen på bortebane så tidlig i sesongen, gir det deg et løft. Vi vet vi har blitt bedre sesong for sesong. Neste steg er å vinne et trofé. Vi vet vi kan slå topplagene. Vi kan slå alle når vi har dagen. Tidligere sesonger har vi slitt med stabiliteten, men denne sesongen har det vært perioder hvor vi ikke har spilt bra, men likevel har klart å ta alle tre poengene. Det er et tegn på et godt lag. De siste årene har vi forbedret oss hele tiden, steg for steg, og forhåpentligvis kan vi fortsette med det, og oppnå suksess.

Legger press på seg selv

Milner er kanskje den mest rutinerte spilleren i hele Liverpool-troppen, og har vunnet to ligamesterskap med Manchester City. Det er en erfaring som kan bli nyttig i innspurten.

– Dessverre er jeg en av de eldste, om ikke den eldste spilleren på laget. Det er viktig at jeg hjelper de andre spillerne. Vi må bare fortsette å spille som vi har gjort, og passe på at folk ikke blir for nervøse eller tenker for mye på hva som kommer til å skje. Vi må bare spille fotball, og gjøre det vi har gjort. Det er hovedbudskapet. Vi må gå ut på banen og prestere, sørge for at intensiteten er høy, og at vi ikke lar oss distrahere av andre ting.

– Folk er spente, og de ønsker at vi skal gjøre det bra. Det er mye press også inne i garderoben foran hver kamp, uansett om du kjemper om tittelen eller ei, når du spiller for Liverpool. Garderoben er full av toppspillere, som legger masse press på seg selv for å prestere. Så det handler bare om å konsentrere seg om det som foregår på innsiden, og stå på videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]