Spiller gjerne mer ute på kanten

– Da jeg var junior spilte jeg både på topp og som ving, så jeg er komfortabel i begge posisjoner.

22. mar 2019 kl 09.43 Einar Kvande

Liverpool har bare sju kamper igjen å spille denne sesongen. De har en kamp mer spilt enn Manchester City, og leder ligaen med to poeng.

Divock Origi har kun vært involvert i ni av de 31 ligakampene som Liverpool har spilt så langt. Han har tre kamper fra start, og seks innhopp fra benken. I tillegg har han tre innhopp fra benken i Champions League, og en start i FA-cupen. Totalt ni innhopp fra benken og fire kamper fra start. Alle husker at han ble matchvinner seks minutter på overtid i lokaloppgjøret mot Everton i desember. I forrige kamp, mot Fulham på Craven Cottage, fikk han spille de siste 18 minuttene i 2-1 seieren.

Har vært involvert i åtte av de siste ni

Origi har utvilsomt blitt en viktigere spiller for Jürgen Klopp den siste tiden. Han har nemlig vært involvert i åtte av Liverpools ni siste kamper i alle turneringer. To av disse kampene har vært fra start.

– Fotball er et spill for en hel tropp. Det har jeg alltid sagt. Jeg forsøker å vise meg frem når jeg får sjansen, sier 23-åringen til Official LFC Magazine.

– Jeg fokuserer på hva jeg kan gjøre for å hjelpe laget uansett på hvilken måte det er. Jeg forsøker å være positiv. Jeg vet vi har store mål denne sesongen, så jeg inntar gladelig hvilken rolle som helst for dette laget.

– Selvsagt er jeg ambisiøs, og ønsker å spille så mye som mulig, men det viktigste er laget vårt og at vi når lagets mål, legger han til.

Tar opptelling etter sesongen

Neste oppgave for Origi og hans lagkamerater i Liverpool er et oppgjør mot Tottenham på Anfield den 31. mars. Dette vil være den første av sju kamper på bare 26 dager, og det kan bety mer spilletid for den belgiske angriperen i en viktig periode for Jürgen Klopps menn.

– Vi har masse kvalitet, og må bare fokusere på de tingene vi må gjøre hver uke for å være på topp. Det er det eneste vi kan kontrollere, slår Origi fast.

– Selvsagt forsøker vi å vinne hver eneste kamp. Vi vet at dersom vi klarer det, så har vi en sjanse når sesongen går mot slutten. Vi har en veldig god spillergruppe her i klubben, så vi må bare være positive og stå på videre.

– Vi forsøker å gjøre vårt beste på hver treningsøkt og i hver kamp. Uansett hva som skjer, negativt eller positivt, må vi bare stå på videre, og så får vi se hvordan det gikk når sesongen er over.

Elsker å spille på venstreflanken

Origi har spilt midtstpiss mesteparten av karrieren, men han er også blitt benyttet på venstreflanken, og scoret da han spilte i den posisjonen i 5-0 seieren over Watford.

– Jeg elsker den rollen. Da jeg var junior spilte jeg både på topp og som ving, så jeg er komfortabel i begge posisjoner. Folk har kanskje sett meg mest som midtspiss de siste årene, men jeg elsker å spille på vingen også.

– Jeg likte å spille sammen med Sadio og Mo mot Watford. De er toppspillere som gjør det enklere for meg, og det handler bare om å ha det moro ute på banen. Som en offensiv spiller liker jeg å ha rom foran meg. Det er alltid bra, og jeg synes jeg spilte en veldig god kamp mot Watford.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]