– Vi må ikke tenke på hva som skjedde forrige sesong

Iker Casillas tror laget hans har en god sjanse til å nå semifinalen.

21. mar 2019 kl 20.36 Arild Skjæveland

Ingen spiller har vært involvert i flere kamper i Champions League enn Iker Casillas. Den spanske målvakten spilt 150 ganger for Real Madrid, og har nå spilt 25 kamper i turneringen for Porto etter overgangen i 2015.

Han har 15 flere kamper enn nestemann på listen, som er Cristiano Ronaldo. Casillas har vært med på å vinne turneringen tre ganger. I 1999-00, 2001-01 og 2013-14.

I kvartfinalen er det klart for et nytt møte med Liverpool. Forrige sesong vant Jürgen Klopps menn 5-0 i åttendedelsfinalen.

– Vi tror vi kan gå videre til neste runde, sier 37-åringen i et intervju med Sky Sports.

– Slik er mentaliteten vår, og det finnes ikke andre tanker, sier keeperlegenden videre.

Må glemme fjorårets møte

Casillas har bekreftet at årets sesong blir den siste. Han vil ikke ha snakk om hvordan det gikk forrige sesong.

– Det er ikke et oppgjør mellom et stort og et lite lag. Vi må ikke se tilbake på hva som skjedde forrige sesong da de slo oss ut av turneringen, sier målvakten.

– Vi har stor respekt for Liverpool og alle andre klubber som er involvert i Champions League, men jeg tror også at de andre lagene respekterer Porto. De bør vite at vi har toppspillere som er kapable til å møte alle andre lag.

Porto ligger på 2. plass i Primeira Liga, bak erkerival Benfica på målforskjell.

– Vår hovedprioritet er ligaen. Vi ønsker å vinne den igjen, så nå må vi se på den som en prioritet. Så, når Champions League begynner igjen, er jeg sikker på at manageren, mine lagkamerater og jeg selv vil gjøre alt vi kan for å nå neste runde.

Liverpool - Porto spilles på Anfield tirsdag 9. april, med retur i Portugal onsdag 17. april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]