Bare Harry Kane i England-troppen vil tjene mer på sin skoavtale enn Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold er i ferd med å forlenge sin avtale med Under Armour.

21. mar 2019 kl 17.51 Arild Skjæveland

Det er ikke så ofte man ser spillere med fotballsko fra den amerikanske utstyrsleverandøren Under Armour. Trent Alexander-Arnold, Arsenals midtbanespiller Granit Xhaka og Lyons Memphis Depay er de tre mest profilerte spillerne som bruker akkurat dette merket.

Nå er Alexander-Arnold i ferd med å skrive under på en avtale for de fire neste årene. Avtalen 20-åringen har blitt tilbudt er så lukrativ at bare Harry Kane på det engelske landslaget har en mer innbringende avtale, ifølge Liverpool Echo.

Harry Kane er en av mange spillere på England som sponses av Nike.

Vil gi tilbake

Det har blitt spekulert i om Alexander-Arnolds avtale skal være verdt 6,4 millioner pund. Ifølge Echo stemmer ikke dette beløpet.

Lokalavisen melder at høyrebacken har planer om å bruke pengene fra avtalen til å kjøpe tomter i Liverpool for å bygge fotballbaner for lokalsamfunnet. 20-åringen og hans representanter planlegger å kjøpe land i sommer, og har allerede lagt planer for å forbedre enkelte områder i byen med pengene han får fra denne avtalen.

Echo tror ikke det er fare for at høyrebacken mister kampen mot Tottenham på grunn av ryggskaden som har gjort at han måtte trekke seg fra landslagssamling denne uken.

Stor Nike-dominans

I Liverpool-troppen er det Nike som dominerer på utstyrsfronten.

Alisson Becker, Simon Mignolet, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Andy Robertson, James Milner, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Xherdan Shaqiri, Daniel Sturridge og Divock Origi er de 12 spillerne i førstelagstroppen som har avtale med Nike.

Gini Wijnaldum, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Alberto Moreno, Joel Matip er de fem med Adidas.

Dejan Lovren og Adam Lallana sponses av Puma, mens Sadio Mané har en avtale med New Balance. Trent Alexander-Arnold er eneste spiller med Under Armour.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]