Spurs spilte uavgjort for første gang denne sesongen

Høydramatisk Nord-London-derby.

2. mar 2019 kl 15.41 Arild Skjæveland

Tottenham og Arsenal spilte 1-1 i lørdagens Nord-London-derby. Det er første gang denne sesongen at Spurs spiller uavgjort. Før denne kampen hadde de 20 seire og åtte tap.

Resultatet gjør at luken fra Liverpool ned til Tottenham på tredjeplass er åtte poeng. De helrøde har én kamp til gode – derbyet mot Everton på Goodison Park søndag kl. 17.15.

Med dette resultatet skal det en del til for at Mauricio Pochettinos menn skal kunne ta igjen Liverpool, og det ser ut til å stå mellom Jürgen Klopps menn og Manchester City om ligagullet. Spurs har bare tatt ett poeng av ni mulige på sine tre siste kamper.

Arsenal kunne ha vunnet

Arsenal kontret inn 1-0 i førsteomgang, og hadde flere store sjanser til å øke ledelsen. Tottenham fikk et straffespark med et kvarter igjen å spille da Shkodran Mustafi gikk i ryggen på Harry Kane.

Reprisene viste at Kane var i en klar offsideposisjon da frisparket gikk, og gikk åpenbart etter ballen. Han satte straffesparket i mål, og er nå ett mål bak Mohamed Salah på toppscorerlistene.

Arsenal fikk sin sjanse fra straffemerket i aller siste minutt, men Pierre-Emerick Aubameyangs straffe var svak, og Hugo Lloris reddet. Lucas Torreira ble utvist for en stygg takling på overtid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]