Stoler på sin kaptein i miniderbyet

George Johnstons stabile og trygge stopperspill kan bli viktig i det andre lokaloppgjøret på to dager.

4. mar 2019 kl 11.48 Einar Kvande

Bare ett døgn etter at Everton og Liverpool spilte uavgjort på Goodison Park, skal klubbenes U23-lag ut i et tilsvarende lokaloppgjør i Premier League 2. Denne kampen spilles på Anfield, med avspark klokken 20.00 i kveld. Everton U23 topper Premier League 2, men Liverpool har ikke tapt på 13 kamper, og de røde slo de blå på Goodison Park i november.

Dette er andre gang at Liverpool U23 får spille en hjemmekamp på Anfield denne sesongen.

– Vi får ikke mange muligheter til å spille på Anfield, så det er selvsagt noe vi ser frem til, både staben og spillerne. Forhåpentligvis kommer det en del folk. Vi gleder oss, sier U23-lagets manager, Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

– Vi har vært i god form. Vi er blitt et lag som det er vanskelig å slå, og som er vanskelige å spille mot. I løpet av de 13 kampene hvor vi er ubeseiret har vi nok spilt uavgjort i flere enn vi liker. Det har vært akilleshælen vår mesteparten av sesongen at vi spiller bra men ikke har omsatt sjansene våre i scoringer, fortsetter han.

– Kampen mot Everton i november var veldig jevn, men vi vant såvidt. Vi vet det blir en tøff kamp i kveld også, så vi må levere på et tilsvarende nivå for å få det resultatet vi ønsker oss.

– Det handler om å finne den rette balansen mellom vinnervilje og rett mentalitet. Vi må beholde roen, og spille vårt eget spill. Vi ønsker å sette vår identitet på kampen, og spille etter de samme prinsippene som førstelaget gjør. Vi må forsøke å levere noe lignende som de gjør.

Stoler på Johnston

Critchley setter sin lit til en ny god kamp fra kaptein Glen Johnston mot de blå fra andre siden av Stanley Park.

– George har vært strålende for oss. Hans fremste egenskap er at han er så stabil. Det er en fryd å jobbe med ham. Jeg ga George kapteinsbindet fordi vi ønsket å utvikle lederegenskapene han og evnen hans til å kommunisere, og han har definitivt utviklet seg både på og utenfor banen denne sesongen. Jeg tror han har mer selvtillit nå, noe han har tatt med seg ut på banen. George er en kar du kan stole på. En du tar med i skyttergravene. Jeg er sikker på at han blir en viktig spiller for oss i kveld.

– Han scoret to mål mot Chelsea forrige gang vi spilte på Anfield. Forhåpentligvis får han en lignende kveld mot Everton.

Gallacher tilbake etter skade

Mot Bournemouth i forrige kamp hadde U23-laget Tony Gallacher tilbake fra en ankelskade. Han bidro likegodt med en målgivende pasning i comebacket.

– Tony har vært tilbake i trening i et par uker nå, og det var hyggelig at han var tilbake på banen mot Bournemouth. Han fikk skaden på trening, noe som var uheldig. Han har erfaring fra å spille på Anfield fra tidligere, noe de fleste av våre gutter har.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]