– Hvis de avgir poeng må vi være i posisjon til å utnytte det

Andy Robertson tror slett ikke kampen om ligagullet er over.

4. mar 2019 kl 09.22 Einar Kvande

Liverpool klarte bare 0-0 mot Everton på Goodison Park søndag ettermiddag, og ble dermed passert av Manchester City på tabellen med ni kamper igjen av sesongen. Det faktum at de røde nå ligger ett poeng bak de lyseblå tar ikke venstreback Andy Robertson så tungt.

– Vi er bare ett poeng bak City, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Dette kan snu i løpet av en serierunde, om de avgir poeng. Vi er i stand til å dra nytte av det. Vi må gjøre det. City har vært gode som har tatt igjen forspranget vårt, og tatt over tabelltoppen. De har vært gode til å legge press på oss, men nå må vi gjøre det med dem, og forhåpentligvis vil de føle det, for vi akter å legge press på dem hele veien, fortsetter han.

– Vi skal stå på helt til siste fløytesignal og spark på ballen mot Wolves i vår siste kamp for sesongen. Klarer vi det ikke, så klarer vi det ikke. Klarer vi det, så er det stort.

– Vi skal kjempe for alt nå, og vi vil presse dem hele veien. Dersom de avgir poeng må vi være i posisjon til å utnytte det, slik de har gjort med oss.

Tok ikke vare på sjansene

Liverpool hadde de største sjansene i en jevn kamp mot Everton.

–Det var frustrerende for oss foran mål, men vi vet hvordan lokaloppgjør er, og hvordan Everton tråkker til i taklingene og ønsker å krige. Vi visste de ville gå ut i hundre for å få publikum med seg, og det gjorde de. Men vi matchet dem. Vi tok bare ikke vare på sjansene vi fikk. Du må ta vare på sjanser som de vi fikk i jevne lokaloppgjør, men dessverre klarte vi det ikke. Men når du ikke scorer på sjansene dine er det også viktig at du ikke slipper inn mål, slik at du ikke får med deg poeng i det heletatt, sier skotten.

– De siste 10-15 minuttene åpnet kampen seg opp, og da må du bare gå for seier, noe vi forsøkte. Men samtidig må du også være oppmerksom, for hadde vi stått igjen uten poeng, ville det ha vært ille, for det hadde vi ikke fortjent. Vi måtte gå for seieren, men vi måtte også være på tå hev, noe vi var. Everton skapte ikke mange sjanser, kanskje noen halvsjanser, men ingen åpenbare sjanser. Vi hadde noen, og vi må bare bli mer kliniske foran mål.

Dynamikken endrer seg, for nå er det vi som skal jage.Andy Robertson

– Den siste pasningen og skuddene var ikke presise nok, men vi skal jobbe med dette frem mot Burnley, og forhåpentligvis plukker vi tre poeng i den kampen. Det er fortsatt mye igjen av sesongen, og nå endrer dynamikken seg, for nå er det vi som skal jage.

– Nå må vi bare legge press på City hele veien, sier Robertson.

Skapte mer enn på Old Trafford

Venstrebacken mener at Liverpool skapte mye mer på Goodison enn de klarte da det ble et tilsvarende resultat på Old Trafford for en drøy uke siden.

– Mot United skapte vi ikke noe som helst. Vi var komfortable uten å skape noe. Det var en merkelig kamp. Mot Everton hadde vi tre eller fire åpenbare sjanser, hvor ballen ville ha havnet i nettet på en annen dag, og vi ville ha pratet om et helt annet resultat nå.

– Evertons keeper gjorde en god redning, og i andre tilfeller var vi ikke kliniske nok, så dette var en helt annen kamp enn den vi spilte forrige helg. Vi var bedre foran mål, i den forstand at vi skapte sjanser, men vi klarte ikke helt å ta vare på dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]