– Jeg har 100 prosent tro på at vi kan vinne

Jürgen Klopp er ikke blant de som graver seg ned etter det svake resultatet mot Everton.

3. mar 2019 kl 23.34 Arild Skjæveland

Manchester City topper nå Premier League med like mange kamper spilt. De helrøde er ett poeng bak. Det var tittelkampen Liverpools manager fikk flest spørsmål om etter 0-0 på Goodison Park.

– Vi har så mange tøffe kamper. Vi spiller mot Burnley hjemme neste uke - så hvordan kan jeg sitte her og tenke på hvilket resultat vi kan få mot dem? Det er respektløst, og jeg er ikke respektløs. Vi må spille mange kamper, sier Jürgen Klopp ifølge Liverpoolfc.com.

Det gjenstår ni kamper av årets sesong.

– Den eneste måten du kan vinne noe er om du forholder deg rolig men livlig, kritisk men med selvtillit - og tro på sjansen din. Jeg tror 100 prosent på at vi har sjansen, sier han om sitt lags muligheter til å vinne tittelen i mai.

– For hver kamp som går får jeg en bedre følelse for guttene, for de ser virkelig klare ut. Vi scoret ikke - det skjer. Sånt kan skje. Det var en tøff kamp. Motstanderen og værforholdene gjorde det ikke lett å spille en bra fotballkamp. Det var bare en krig, og vi var klare for det. Nå har vi et poeng mer enn før, alt er bra, sier han.

Ble kritisert for byttene

Jamie Carragher uttalte seg kritisk om byttene til Klopp på Sky Sports. Også journalister på pressekonferansen mente han hadde vært for lite offensiv med byttene.

– Synes dere ikke vi tok nok risiko i dag? Var det noen andre kamper som endte uavgjort hvor vi ikke prøvde å vinne?

– Det er ikke Playstation dette her. Sette inn en ekstra angrepsspiller og fotballen endrer seg? Det er ikke slik. Vi er offensive nok. Fotball fungerer ikke slik.

– City vant i går i en kamp der de hadde 20 sjanser eller noe slikt, men de vant med et skudd i nærmeste stolpe som Artur Boruc vanligvis redder. De vant. Du må gjøre de riktige tingene på riktig tidspunkt, og det fungerer ikke dersom en annen spiss er på banen. Du kan ikke starte med fire eller fem angripere som spiller som spisser uten andre arbeidsoppgaver enn å prøve å score.

– Vi er et offensivt lag, og det er helt fint. Vi tar risiko, det er det ikke tvil om, men det er ikke slik at vi sier «okei, nå kaster vi alt i en retning». Du kan ikke spille slik i Premier League. Gjør vi det mot Burnley neste uke vil de drepe oss på kontringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]