HJEMMEBANEFORDEL:  Liverpool må håpe på Barcelona i en eventuell semifinale dersom de vil ha Anfield-fordelen til sist.

United-avansement kan ta fra Liverpool hjemmebanefordel

Dersom Manchester United og Manchester City tar seg videre blir det komplisert.

Liverpool har blitt trukket mot FC Porto i kvartfinalen i Champions League, og skal møte portugiserne hjemme tirsdag 9. april, med retur i Portugal 17. april.

Vi tar det for all del ikke for gitt at det blir avansement - selv om Liverpool vant 5-0 da lagene møttes i Champions League forrige sesong.

Samtidig er Manchester City trukket mot Tottenham, mens Manchester United er trukket mot Barcelona. I utgangspunktet skulle United ha fordelen med å spille hjemme i returoppgjøret, men en kan ikke ha to Champions League-oppgjør på to dager i samme by - og dermed ble det snudd om. City får fordelen fordi de kom høyest på tabellen forrige sesong.

Det samme kan skje igjen - motsatt vei

I semifinalene er Liverpool trukket med bortekamp først, med returoppgjøret på Anfield.

Det er en lang vei dit - men dersom Liverpool tar seg til semifinale, Manchester City slår ut Tottenham og tar seg til semifinale, og Manchester United slår ut Lionel Messi og Barcelona fra sin kvartfinale, så vil det samme skje igjen. Da til Uniteds fordel.

Liverpool møter vinneren av Manchester United og Barcelona, mens Manchester City er trukket mot vinneren av Ajax og Juventus, med hjemmekamp først.

Fordi City igjen skal foretrekkes som høyest rangerte engelske lag, blir Manchester Uniteds kamp da byttet om. Da blir en eventuell semifinale mellom Liverpool og United spilt på Anfield 30. april eller 1. mai - med returoppgjør på Old Trafford 6. eller 7. mai.

Sist Liverpool og Manchester United møttes i europacup var i Europa League 2016. Da vant Jürgen Klopps gutter 2-0 på Anfield, og spilte 1-1 i returoppgjøret på Old Trafford.

Skal Liverpool være sikre på å få fordelen med Anfield til slutt, må de først ta seg til semifinale, og deretter håpe at Barcelona eller Tottenham gjør det samme.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.03.2019 kl 10:03

Tjente seg rike på ulovlig streaming - fikk strenge fengselsstraffer

Tre selgere av ulovlig streamingutstyr må sone bak lås og slå.

+
21.03.2019 kl 07:37

Lagkapteinen ønsker å overføre verdifulle kunnskaper til de yngre spillerne

Bruker tidligere skuffelser som ekstra motivasjon.

+
20.03.2019 kl 21:57

Woodburn ble matchvinner på slutten

Unggutten scoret sitt andre landslagsmål.

+
20.03.2019 kl 18:17

Alexander-Arnold returnerer til Melwood

Høyrebacken har trukket seg fra Englands landslagstropp.

+