TO TITLER:  James Milner har vunnet Premier League to ganger.

– Begge gangene jeg har vært med på å vinne tittelen har det skjedd i siste serierunde

Det kan bli avgjort så sent også denne sesongen.

James Milner er en av to spillere i Liverpool-troppen som har vunnet Premier League. Daniel Sturridge er den andre, da han vant med Chelsea i 2009-10.

Milner var med da Manchester City løftet pokalen både i 2011-12 og 2013-14. Begge gangene varte kampen helt til siste serierunde.

– Det er spesielt hver gang du vinner Premier League, for det er en veldig vanskelig ting å klare. Vi møter et lag som folk har omtalt som det beste laget som har vært i Premier League, i Manchester City. Måten de spiller på, spillerne og antall poeng de har - det at vi klarer å kjempe side om side med dem, og antall poeng vi kan få, vil forhåpentligvis være nok til at vi lykkes, sier Milner i et intervju med Liverpool Echo.

– Det er så vanskelig å vinne Premier League. De to gangene jeg har vært med på å vinne, har det skjedd i siste serierunde. Det ser ut til å vare helt inn igjen. Det skjer så  mye i en tittelkamp, sier han.

– Det ville være fantastisk å vinne igjen

– Vi har sett det denne sesongen, og vi har sett det tidligere da vi vant på utrolig vis med City i kampen mot Queens Park Rangers i 2002. Det skjer ting i en tittelkamp. Det har vært det samme denne sesongen, og med fem kamper igjen kan mye skje, men det er grunnen til at alle elsker Premier League, sier han.

Milner sier det ville vært fantastisk dersom han kunne vinne Premier League for tredje gang i karrieren.

– Alt kan skje, og vi må konsentrere oss om Champions League også. Dersom det ikke skulle skje, får vi se tilbake på det og si at vi kjempet mot et godt lag, og se hva vi kan lære for å gjøre det igjen. For meg ville det vært fantastisk å vinne ligaen igjen, og det vil bli veldig vanskelig.

Han har ikke noen ekstra motivasjon av at det er mot hans gamle lagkamerater de røde kjemper denne sesongen.

– Jeg hadde en flott tid i City, og vant alle troféene i England, så det finnes ikke noen ekstra motivasjon. Motivasjonen er å slå et meget godt lag. Vi skal bare konsentrere oss om vårt spill. Kan vi vinne dem alle, er det kanskje ikke nok. City er i førersetet, men det er opp til oss at vi fortsetter å få resultatene.

Har tatt store steg

Milner kom til klubben noen måneder før Jürgen Klopp ble ansatt i oktober.

– Jeg tror du kan se hvor mye vi har forbedret oss i disse to årene, og slik vi spiller for øyeblikket. Til tider har vi ikke spilt så bra, men vi har fått resultatene gjennom kjemping og besluttsomhet i kamper der vi ikke så ut til å kunne vinne, sier han.

– Alt er der. Kvalitetene er der, og det er et ungt lag i tillegg, men det betyr ikke at vi vil vinne. Vi nærmer oss år for år, og har en god sjanse. Vi må bare vinne kampene som kommer.

Liverpool - Chelsea spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.07.2019 kl 21:47

– I noen kamper er det kanskje hans beste posisjon

Manageren forklarer Lallanas nye rolle under pre-season.

+
17.07.2019 kl 20:12

Tilbake snaut to uker før ligastarten

– Det positive med en kort ferie er at man ikke mister så mye, sier Klopp.

+
17.07.2019 kl 19:24

Klar for spill etter håndskaden

Andy Robertson friskmelder seg selv foran USA-kampene.

+
17.07.2019 kl 18:19

– En stor test for meg

Bobby Duncan prøver seg på øverste nivå.

+