City tok seg til finale uten å overbevise

Manchester City kjemper fortsatt om fire troféer denne sesongen.

6. apr 2019 kl 20.41 Arild Skjæveland

FA cup-finalen kommer ikke før en uke etter at ligasesongen er over - men Manchester City er fortsatt med i kampen om fire troféer denne sesongen.

De har allerede vunnet ligacupen, og er bookmakernes favoritt til å vinne både Premier League og Champions League. Nå er også finalebilletten i FA cupen sikret.

Men de fikk det ikke så billig og behagelig som en forventet på forhånd.

Brighton ga City kamp

Manchester City var uten Sergio Agüero i denne kampen, men han var med til London og ble trolig spart til tirsdagens Champions League-kvartfinale borte mot Tottenham.

En som var tilbake, var deres offensive venstreback Benjamin Mendy. City var gedigne favoritter på forhånd, og da Gabriel Jesus satte inn Kevin De Bruynes gode innlegg etter fire minutter var det fristende å skru av.

Men City kjørte ikke over Brighton på den måten vi har vært vant med å se dem overkjøre lag i 2019. Brighton ga City absolutt kamp, og selv om City var det beste laget, så hadde Brighton sine muligheter, mens City aldri fikk 2-0 målet. Kanskje var også Kyle Walker heldig som ikke ble utvist i førsteomgangen - men etter VAR tenkte Anthony Taylor at det gule var nok.

Kampen endte 1-0.

Det er mulig det er Liverpool-brillene som gjør det, men at City så litt slitne ut kan gi grunn til håp. Nå venter bortekamp mot Tottenham på tirsdag, før de har nok en tur til London og Crystal Palace neste søndag.

City må snuble minst én gang dersom ligatroféet endelig skal ende på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]