Den perfekte responsen på rasistiske utbrudd fra Chelsea-supportere

Andy Robertson kaller Mohamed Salahs nydelige scoring den perfekte måten å stilne de rasistiske utbruddene som kom fra Chelsea-supportere forrige uke.

15. apr 2019 kl 19.33 Hans Christian Boge-Fredriksen

Liverpool beseiret Chelsea 2-0 på søndag, der det klart største høydepunktet var Salahs vakre langskudd.

– Det var et utrolig mål, sier Robertson til Liverpool Echo.

– Han drar seg inn i banen, og tror på sine muligheter. Så fort han traff ballen, tror jeg alle viste at den ville gå inn.

Video med rasistiske tilrop gikk viralt

Forrige uke gikk en video av noen få Chelsea-supportere viralt før Europa League-oppgjøret mot Slavia Praha. I videoen synges det «Salah er en bomber» gjentatte ganger, noe som har skapt sterke reaksjoner i ettertid.

Robertson mener Mo Salah svarte på de rasistiske ropene på perfekt vis.

– Anfield gikk berserk. Fair play til Mo. Det var en del greier i midtuka, og jeg tror det var den perfekte måten å stilne dem på, sier venstrebacken.

Tre av Chelsea-supporterne ble raskt identifisert, og nektet adgang til kampen i Praha. Både Chelsea og Liverpool har gått hardt ut mot hendelsen, og Jürgen Klopp kalte det «motbydelig», og ba om at spillerne ble utestengt fra tribunen på livstid.

– Vi fikk til balansen

Det sto 0-0 i kampen mot Chelsea til pause, selv om Liverpool hadde vært det klart førende laget.

– Det handlet om å holde seg til kampplanen vi hadde for å vinne kampen, forteller Robertson.

Etter henholdsvis 51 og 53 minutter fikk Liverpool scoringene gjennom Sadio Mané og Salah.

– Vi visste hvor tett det kom til å bli, fordi Chelsea er et fantastisk lag. Vi måtte bare fortsette og ta sjansene våre når de kom, sier Robertson.

– Vi gjorde det ved Sadio, og så snakker kvaliteten på Mo sin scoring for seg selv.

Som vanlig var ikke den 25-år gamle venstrebacken redd for å gå fremover, men i denne kampen fikk han litt mer kritikk enn han pleier for å etterlate seg store rom. Selv føler skotten at laget fikk til balansen i laget.

– Jeg måtte velge øyeblikkene for når jeg skulle angripe. Vi viste at vingene deres pleier å stå høyt, og ikke virkelig jobber bakover, sier Robertson.

– Jeg tror vi fikk til balansen. Det handlet om å prøve å holde Hudson-Odoi stille, og så prøve å bli mer involvert fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]