– Vi må gi enda mer enn det vi har gjort allerede, så får vi se om det er nok

Virgil van Dijk er optimistisk i jakten på troféer, og forklarer hvorfor han ikke er verdens beste midtstopper.

15. apr 2019 kl 17.20 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter søndagens 2-0 seier over Chelsea tok Liverpool nok en gang over tabelltoppen i Premier League. Drømmen om den første ligatittelen på 29 år lever fortsatt veldig sterkt.

Nå rettes fokuset over på onsdagens Champions League-kvartfinale mot Porto, der Liverpool har gitt seg selv et glimrende utgangspunkt for å nå semifinalen etter 2-0 på Anfield.

– Jeg er positiv. Vi er i en posisjon akkurat nå der alt fortsatt er mulig, sier van Dijk om sesonginnspurten i de to turneringene.

– Du kan ikke forberede deg for disse situasjonene

Liverpool leder nå Premier League med imponerende 85 poeng. To poeng bak ligger Manchester City – med én kamp mindre spilt. Akkurat nå ser det ut til at man ikke har råd til feilskjær dersom man skal kunne løfte Premier League-troféet i midten av mai.

– Du kan ikke forberede deg på disse situasjonene – du må bare erfare det og håndtere det, og vi har spillere som kan håndtere alt det vi går gjennom nå, sier van Dijk til Liverpool Echo.

Selv om spillerne lever under et enormt press for å endelig hente hjem ligatittelen til Merseyside, virker det som at de bevarer det riktige fokuset.

– Det er den siste måneden av Premier League sesongen nå, og vi forstår at vi må gi enda mer enn det vi muligens har gjort allerede, så får vi se om det er nok, sier midtstopperen.

– Jeg er ikke nervøs, nei. Det er noe jeg definitivt aldri er lenger. Jeg blir sint på meg selv noen ganger, men det er bare en reaksjon på at vi vil vinne kamper, og at vi vil gi alt siden vi jobber så hardt sammen.

– På banen er det mer spenning enn nerver. Du vil gå utpå der og vise det beste av deg selv for fansen og familien din, å prestere og gjøre det bra.

– Ingen kan virkelig kreve den tittelen

Etter å ha levert en enorm sesong, er Virgil van Dijk den store favoritten til å bli kåret til årets spiller i Premier League senere denne måneden.

Mange mener også at van Dijk er verdens beste midtstopper, men hovedpersonen selv er ikke enig.

– Ingen kan virkelig kreve den tittelen – det handler kun om meninger. Vi må bare nyte det når spillere gjør det bra for laget sitt, og jeg følger meg virkelig bra for øyeblikket, sier Liverpools nummer fire i søndagens kampprogram.

Da nederlenderen ble hentet fra Southampton i januar 2018 for 75 millioner pund ble det fort stilt enorme krav til han, etter det som var den største overgangssummen for en forsvarspiller.

– Selvfølgelig er det mange forventninger når du kommer til en klubb for en overgangsrekord, men du kan ikke forandre det, sier van Dijk.

– Du må bare prestere, og vise det på banen, og få respekt gjennom det. Jeg har prøvd å gjøre det siden dag en, og det har gått ganske bra.

En av grunnene til at van Dijk har blitt så god kan være inspirasjonen han finner i andre midtstoppere.

– Det er en rekke gode forsvarspillere rundt omkring, og jeg nyter å se på dem, forteller den 1,93 meter høye midtstopperen.

– Hvis jeg ser på store kamper, som Champions League, på TV, ser jeg definitivt på hva forskjellige midtstoppere gjør i ulike situasjoner.

Selv om van Dijk mottar enorme menger ros for prestasjonene etter overgangen, går det ikke betydelig inn på han.

– Når folk snakker om deg på en positiv måte, så er det alltid en bra ting. Men i utgangspunktet er det det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]