– Den scoringen var verdensklasse

Jürgen Klopp er tilfreds med tomålsledelse foran returoppgjøret.

10. apr 2019 kl 00.38 Marius Rabben

Liverpool har fått en god start på Champions League-kvartfinalen med 2–0 over FC Porto på Anfield.

– Jeg er fornøyd. Dette var første oppgjør, og det blir definitivt en intens returkamp, sier Klopp med et smil til BT Sports.

– Vi scoret herlige mål og kontrollerte kampen i mesteparten av tiden.

Allerede i det 5. minutt skjøt Naby Keïta rødtrøyene foran med sin andre scoring på fem dager – og sin første fulltreffer på Anfield. 20 minutter senere doblet Roberto Firmino etter ypperlig spill av Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold.

Like etter pause scoret også Sadio Mané, men han ble avvinket for en hårfin offside.

– Ukomfortabelt på dødballer imot

Porto kom til en rekke dødballer og hadde en stadig trussel i spissen Moussa Marega på topp, men uten å overliste Alisson bak et godt Liverpool-forsvar.

Klopp forteller at de forhåndsanalysene hadde sett at Porto scoret rundt 40 prosent av målene sine på dødballer, og mener derfor at laget ga bort for mange cornere og innleggsmuligheter.

– Så de header mye. Det var ganske ukomfortabelt, men vi forsvarte oss bra. Én eller to slags kontringer fikk de, men ikke flere. Uten om det spilte vi veldig bra, sier manageren.

Mindre rytme etter pause

Etter pause virket det som om de røde spilte mer på resultat, samtidig som Porto tydelig ikke ønsket å slippe inn flere. Klopp forteller at Liverpool «mistet litt av rytmen».

– Og vi burde spilt mer inn i bakrommet. Guttene sto klare på topp, men vi spilte ikke lenger den ballen opp. Vi brukte ikke høyrekanten slik som vi gjorde i 1. omgang. Det er ikke noe å kritisere, bare noe åpenbart å ta frem, forklarer han.

– 2–0 er, selvfølgelig, et veldig, veldig godt resultat. Men oppgjøret er fortsatt åpent, påpeker Klopp.

Portos muligheter, som oftest ved Marega, kom etter slurv og feil fra hjemmelaget, mener Klopp. Han skryter også av bortelagets evne til å utnytte dem og være en trussel.

– I noen situasjoner er de litt imponerende, det kan man se. Men vi ga ikke bort mye, sier han.

– Vi visste at vi må spille en kamp nummer to, vi har vært med lenge nok til å vite det. Det kunne ikke bli avgjort her i kveld, det var ikke kvelden for det. Nå skal vi dra dit og kjempe igjen.

– Vi ønsket å være så gode som mulig i kveld, og det synes jeg vi var av forskjellige grunner. 2–0 er et fantastisk resultat, ingen baklengsmål, alt er okay.

Bunnsolid i 1. omgang

Liverpool spilte en knallsterk 1. omgang med mange gode angrep, fine kombinasjoner og farlige innlegg. Det var rett og slett vanskelig å forsvare seg mot de røde før pause.

– Mo (Salah) spilte en enestående kamp på høyresiden. Han var bortimot utilnærmelig. Sammen med Hendo var han briljant. Supre innlegg, supre mål, oppsummerer Klopp, som legger til:

– Jeg må si at den andre scoringen var verdensklasse, veldig bra spilt.

– Må være klare for det som venter i Porto

Reporteren trekker frem det at Liverpool har flere strenger å spille på denne sesongen enn i fjor, med tanke på å kontrollere kamper, holde nullen og være tålmodige i tillegg til det feiende flotte angrepsspillet.

– Ja, det er sant. Det var viktig at vi fikk det med i programmet vårt. Alt er bra.

– Men som sagt, dette er kvartfinalen: Porto kommer til å slå tilbake, hundre prosent. Atmosfæren der nede vil være utrolig. Det må vi være klare for, men det er jeg ganske sikker på at vi er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]