10 oppsiktsvekkende tall:Flere rekorder sto for fall mot Huddersfield

Mohamed Salah, Andrew Robertson, Alisson Becker og Naby Keita skrev seg alle inn i historiebøkene til Liverpool og Premier League under fredagens kamp.

27. apr 2019 kl 14.51 Odd Sindre Tonning

Liverpool har denne sesongen levert over all forventning, og har innkassert hele 91 poeng Premier League. Og fremdeles er det seks poeng igjen å spille for.

Med en slik sesong er det heller ikke overraskende at flere rekorder står for fall. Etter kampen mot Huddersfield var det flere tall som er verdt å legge merke til.

Historiske Salah

Mohamed Salah feiret sin 100. Liverpool-kamp med å score sitt 68. og 69. mål for Liverpool på fredag. Dermed tegnet han seg inn i Liverpool sine historiebøker nok en gang, ved å bli den mest effektive målscoreren på sine første 100 kamper for de røde fra Merseyside. Roger Hunt og Sam Raybould var de forrige rekordinnehaverne med 68 mål.

20 mål som stikkord

Da både Sadio Mané og Salah scoret to ganger hver mot Huddersfield nådde begge 20 mål i ligaen denne sesongen. Dette har ikke skjedd i Premier League siden Daniel Sturridge og Luis Suarez gjorde det samme i 2013/14.

Med over 20 mål scoret ble også Salah bare den tredje Liverpool-spilleren til å score over 20 mål to sesonger på rad i Premier League. Suarez gjorde dette mellom 2012-2014, mens Robbie Fowler er den andre som klarte dette (1994-96).

Afrikanske målscorere

Alle Liverpools fem mål ble scoret av afrikanske spillere på fredag. Dette er det meste av et lag i Premier League noen gang.

Tidenes raskeste

Da Naby Keita satte ballen i mål etter bare 15 sekunder scoret han Liverpools raskeste Premier League mål noen gang.

Rent bur

Da han holdt nullen mot Huddersfield var det ikke bare niende gang på rad at et Huddersfield-lag gikk målløse av banen mot Liverpool, men det var også hans 20. rene bur denne sesongen. Med det tangerte han Pepe Reina sin klubbrekord, og er bare den femte keeperen som gjør dette i Premier League.

Fortet Anfield

Liverpool har tatt 50 poeng på Anfield denne sesongen, med 16 seire og to uavgjorte. Dette er en ny klubbrekord i Premier League, med en hjemmekamp igjen i år.

Robertsons servitørrolle

Andrew Robertson serverte sitt 10. og 11. mål denne sesongen, noe som gjør at han tangerer to Everton-spillere som de forsvarerne med flest assist gjennom en sesong i Premier League. Bare Leighton Baines og Andy Hinchliffe har levert to-sifret antall assist som forsvarsspillere tidligere.

Comebacket

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde sitt sårt etterlengtede comeback fra skade da han kom inn fra benken på fredag. Dette ett år og to dager etter at han skadet kneet mot Roma i Champions League.

COMEBACK:
COMEBACK:  Oxlade-Chamberlain scoret nesten i comebacket fra skade.

Storseier

Med 5-0 seier sikret Liverpool seg sin største seier over Huddersfield noen gang, på 77 møter. Den tidligere rekorden var på 4-0, som skjedde i 1948, 1949 og 1970.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]