– Jeg tror Oxlade-Chamberlain ga alle et løft

Liverpool fant et nytt gir da 25-åringen kom inn.

27. apr 2019 kl 00.28 Arve Vassbotten

Fredag kveld gjorde Alex Oxlade-Chamberlain comback på Anfield, ett år etter skaden som fratok han muligheten til å spille Champions League-finale sist sesong.

20 minutter før slutt entret han banen til stor applaus, og bare noen minutter seinere var han veldig nær å score i sin første kamp etter skaden.

– Det var nesten hjerteskjærende da han bommet på den sjansen, men man kunne se ham smile.

– Han er en så vidunderlig person. Han er en bedre person enn spiller, tenk deg det. Han er en veldig god spiller og som person er han fantastisk. Vi er så glade på hans vegne, sa Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

Fant et ekstra gir

– Intensiteten i denne ligaen er nesten for mye etter et år ute, og det er klart vi må passe på det framover. Men dette var den perfekte kampen for han å komme inn i, sa Klopp.

Andy Robertson fikk to nye assist til navnet sitt fredag, og han følte også hvordan stemningen løftet seg da Oxlade-Chamberlain entret banen.

– Jeg tror Chamberlain ga alle et løft for å være ærlig, sa Robertson.

– Hele stadion fikk seg et løft da han kom inn, og vi fant et ekstra gir. Heldigvis fikk vi et mål da han kom inn.

Oxlade-Chamberlain kan også delta i Champions League denne sesongen, etter at han ble inkludert i kamptroppen da den måtte registreres i januar.

– OX er klar, og det viste han. Det ville vært sesongens mål om han scoret på den sjansen han fikk, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Keita en komplett midtbanespiller

På sin pressekonferanse var Klopp også full av lovord om Naby Keita.

– Vi ga Naby tid, og dette var absolutt hans beste kamp.

– Han er en komplett midtbanespiller. Hans driblinger er fantastiske, og i dag viste han sin beste kamp i alle de defensive situasjonene, og han er rask på små flater.

Sadio Mané fikk også ros av sjefen.

– Jeg er vet ikke om noen har hoppet så høyt siden Air Jordan, sa han.

– Disse guttene er utrolige

Liverpool har nå hele 91 poeng i Premier League, og leder igjen tabellen før Manchester City skal møte Burnley på søndag.

– Det er et godt lag, eller? Det er galskap, sa Klopp med referanse til sitt eget lag.

– Det er kun fordi spillerne spiller som de gjør, og har den holdningen de har. Du kan ikke be om flaks eller skjebne, du må jobbe for det. Vi ønsker å skrive vår egen historie, det er det vi gjør. Disse guttene er utrolige.

– Etter at Man City vant mot Man Utd var stemningen veldig god på morgenen etterpå, ingen ting hadde endret seg.

Et lite skår i gleden på en ellers veldig bra Liverpool-kveld var at Roberto Firmino har plukket opp en skade.

– Bobby trente i går som normalt, men han følte en muskel litt. Det var en liten rift i en veldig liten muskel. Alt er mulig. Det er Bobby og han kan kanskje bli klar til onsdag, men det vet vi ikke ennå. Vi får se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]