– Jeg nyter hvert minutt av det

Virgil van Dijk nyter virkelig å være en del av tittelracet.

26. apr 2019 kl 23.39 Hans Christian Boge-Fredriksen

Liverpool tok nok en gang tilbake tabelltoppen etter nedsablingen av Huddersfield. Dette var 29. gang Premier League skiftet leder denne sesongen, og Liverpool har igjen to poeng ned til Manchester City før de spiller sin kamp mot Burnley på søndag.

– Jeg nyter hvert minutt av det. Vi har bare tapt en kamp denne sesongen. Vi er fortsatt i tittelracet, fortsatt i Champions League, vi må nyte hver eneste del av det. Vi får se hvordan det ender, men nå skal vi bare fokusere på den kampen som venter foran oss, sier van Dijk til TV2 etter kampen.

– Vi forberedte oss veldig bra

Få levnet Huddersfield en mulighet før kampen, og det tok ikke Liverpool mer enn 15 sekunder å få hull på byllen mot Premier Leagues desiderte bunnlag.

– Disse kampene kan være tøffe hvis man ikke er mentalt forberedt, men vi forberedte oss veldig bra. Vi var klar for krigen, og selvfølgelig hjelper det å score så tidlig, sier van Dijk.

Liverpool ga seg ikke før det sto hele 5-0 på resultattavla, og midtstopperen var meget fornøyd med prestasjonen etter kampen.

– Veldig bra. Fem mål. Rent bur, det 20. denne sesongen, så vi kan være veldig glade. Nå skal vi forberede oss for nok en stor kamp, sier nederlenderen.

Oxlade-Chamberlain fikk comebacket

Med et drøyt kvarter igjen av kampen fikk Alex Oxlade-Chamberlain sine første minutter for Liverpool siden skaden han pådro seg mot Roma for ett år og to dager siden. Det var et gledelig gjensyn for mange, og selvfølgelig også van Dijk.

– Fantastisk. Jeg var allerede veldig glad for å se han i troppen, og jeg fortalte han det også. Mottakelsen han fikk i dag var fantastisk fra fansen. Forhåpentligvis vil han holde seg skadefri, og fortsette progresjonen og komme seg tilbake på sitt nivå. Det vil hjelpe oss alle, svarte van Dijk på spørsmål om returen til Ox.

Nå venter en motstander av betydelig andre kvaliteter enn Huddersfield, når Liverpool reiser til Camp Nou på onsdag for den første semifinalen i Champions League mot Barcelona.

– Veldig spent, det er semifinale. To kamper for å nå finalen i Madrid. Vi vet det kommer til å bli tøft, men alt er mulig. Vi må bare nyte det, og gi alt i begge kampene, så får vi se hvordan det ender, sier van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]