Vi fulgte kampen:Liverpool utklasset Huddersfield

To scoringer hver av Sadio Mané og Mohamed Salah, og en av Naby Keita sørget for en profesjonell 5-0 seier over sjanseløse Huddersfield.

Fredag 26.apr 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53249 / Dommer: Kevin Friend

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Huddersfie..LiverpoolPL0-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Arve VassbottenAlisson Becker 7

Er våkent med som sweeper, settes ikke på de store prøvene, men ordner opp når han må i aksjon og tar ikke unødvendige sjanser.

Trent Alexander-Arnold 7

Slet litt defensivt innledningsvis med å håndtere Grant, men offensivt er det ikke mye å sette fingeren på med scouseren. Klassepasning igjen da Salah satte inn 3-0. Hele 11 assist for unggutten denne sesongen, 9 av dem i Premier League.

Dejan Lovren 6

Lar seg vanligvis ikke tråkke på, men Mounie stemplet Lovren med knottene i panna. Litt rusten i dueller og mangler helt den roen Matip og van Dijk har hatt de siste kampene. Men har også spilt lite.

Virgil van Dijk 7

I fraværet av Joël Matip, tok Virgil van Dijk på seg rollen med et raid fra dypt i banen, og startet angrepet til 2-0. Ellers peker han og viser hvor alle skal holde seg, og rydder uanstrengt opp i alt som kommer sin vei. Har også en enorm ro når pasningene skal distribueres framover, men Huddersfields angripere er ingen match for bautaen bak hos Liverpool.

Andy Robertson 8

Høy utsøkt pasning til Mané på 2-0-målet, lav ferdigscoret pasning til Salah på 5-0-målet, og viser igjen hvorfor det ikke var noen tvil om hvorfor Robbo er på «Årets lag» i Premier League. Hans 12. og 13. assist for sesongen, og nå på 11 totalt i Premier League. Trenger ikke bekymre seg for mye om det defensive i denne kampen, men tar langspurtene når det kreves av han.

Georginio Wijnaldum 6

Ikke den kampen han har gnistret mest i, men gjør en grei jobb på en rolig dag.

Jordan Henderson 8

Kombinerer med Trent, kombinerer med Salah, hele tiden i bevegelse, legger fine langpasninger og ordner opp defensivt. Ser ut som han har sluppet ut av en tvangstrøye etter at ha unnsluppet ankerrollen. Det lukter målfarlig av kapteinen nå, selv om han blåste en ball over. Men velfortjent plass i assistboka på Manés andre mål.

Naby Keita 8

Vinner ballen mesterlig tidlig i kampen, og fikk lov å avslutte sjokkåpningen selv etter 15 sekunder. Fortsatte å vinne baller på midtbanen og også i forsvar, og kommer mer og mer til rette. Selvtilliten peker tydelig i riktig retning for Keita, og så ut til å trives godt i denne kampen med mye ballberøringer.

Sadio Mané 8

Scoret sitt 23. og 24. mål for sesongen, og begge på hodet. En konstant trussel, veldig nær sitt tredje i kampen og hårfint Liverpools beste. Har alvorlige planer om å utfordre Salah om toppscorertittelen.

Mohamed Salah 8

Spiller fram Keita på den første, og visete at han var rimelig klar på å score noen selv også. Det første kom på tampen av første omgangen, og det andre på tampen av 2. omgangen. Og dermed passerte han Roger Hunt og er nå den spilleren som har scoret flest mål på de første 100 kampene. 69 mål står Salah med. Har nå også 21 mål i serien og 25 totalt. Deilig pasning til Ox, når han var nær å score også.

Daniel Sturridge 5

Venter på ballen mer enn å oppsøke den, en avslutning høyt over, og blir avblåst for offside når han setter ballen i nettet.

Joe Gomez

Får de siste minuttene for Trent Alexander-Arnold.

Alex Oxlade-Chamberlain

Spiller for kort til å få karakter, men gleden av å se ham entre banen igjen står til 10. Ett år og to dager etter sin skade mot Roma var han tilbake. Og hjertet stoppet nesten av glede da han var så nær å score i comebacket.

Xherdan Shaqiri

Spiller for kort til å få karakter, men strålende innlegg da Mané holdt på å få sitt hattrick. Hadde også brukbare skuddforsøk og startet angrepet som ga det siste målet.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolHuddersfield

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Til tross for komfortable tall på resultattavla, var ikke dette Liverpool på sitt aller mest dominerende. Men det trengte det heller ikke være mot tabelljumboen. Fra Naby Keita scoret etter 15 sekunder, var det i grunn aldri noen tvil om at de tre poengene ville bli igjen på Anfield. 

  Dermed er Liverpool igjen på toppen av tabellen, og setter press på Manchester City, som møter Burnley på søndag. For 29. gang denne sesongen har det vært skifte i tabelledelsen. Liverpool er nå også oppe i 91 poeng i serien!

  Etter to scoringer av Sadio Mané og to mål av Mohamed Salah er de oppe i 24 og 25 mål denne sesongen, og de har scoret 20 og 21 seriemål. For en duo!

  Liverpool er dermed den første klubben som har to spillere til å score over 20 seriemål siden Suarez og Sturridge gjorde det samme i 2013/2014. 
 2. Andre omgang

 3. Kampen er over90'

  Liverpool utklasser Huddersfield og vinner hele 5-0.
 4. Jager hat-tricket Mohamed Salah90'

  Salah kommer til avslutning i sekstenmeteren til Huddersfield, men skuddet blir noen meter for høyt. Tydelig frustrert etter å ha misbrukt den muligheten egypteren.
 5. Det legges til tre minutter90'

  Dommeren legger til tre minutter på Anfield i det Allez Allez Allez runger.
 6. Gomez får noen minutter på slutten Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)89'

  Joe Gomez kommer inn som høyreback de siste minuttene her.
 7. Huddersfields siste bytte Inn: Elias Kachunga (Ut: Isaac Mbenza)89'

 8. Målgivende nummer elleve Andy Robertson86'

  Etter dagens to nye målgivende for Andy Robertson, er venstrebacken nå oppe i hele elleve assist denne sesongen.
 9. Lekestue for Liverpool nå Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Andy Robertson)83'

  Nok et strålende angrepShaqiri åpner Huddersfield-forsvaret i det han trer gjennom Robertson. Venstrebacken legger perfekt inn til Salah, som nå troner alene på toppen av toppscorerlisten i Premier League - 21 mål!
  GettyImages-1145304732.jpg
 10. Gjør sitt andre bytte Inn: Alex Pritchard (Ut: Erik Durm)81'

 11. Nok en gigantisk mulighet Sadio Mané78'

  Nesten hat-trickShaqiri legger perfekt til Mané på bakerste. Headingen til senegaleseren smeller i stolpen. Liverpool kjører kampen fullstendig nå.
 12. Enorm mulighet for Ox! Alex Oxlade-Chamberlain76'

  Markerer seg umiddelbartSalah spiller Oxlade-Chamberlain alene gjennom. Han finter bort en Huddersfield-forsvarer, men avslutningen går dessverre rett på Lössl.
 13. Oxlade-Chamberlain kommer inn Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Georginio Wijnaldum)73'

  Gledelig gjensynEtt år og to dager etter at Ox pådro seg den alvorlige kneskaden mot Roma kommer han inn til øredøvende jubel fra Anfield-publikum.
 14. Shaqiri erstatter Sturridge Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Daniel Sturridge)73'

 15. Nok en offside på Sturridge Daniel Sturridge72'

  Henderson trer gjennom Sturrdige som er hårfint i offside.
 16. Leder toppscorerlista69'

  Sadio Mané og Mohamed Salah står nå begge bokført med 20 mål i Premier League denne sesongen, og troner sammen på toppen.
 17. Mané med sitt andre for kvelden Målscorer: Sadio Mané (Assist: Jordan Henderson)66'

  Henderson med et strålende innlegg som finner pannebrasken til Sadio Mané. Han header ballen tilbake i det motsatte hjørnet, og får sin andre scoring for kvelden.
  GettyImages-1145303504.jpg
 18. Kampens første bytte Inn: Chris Löwe (Ut: Steve Mounie)65'

 19. Salah klemmer til Mohamed Salah62'

  For en scoring det hadde værtSalah lobber ballen over en Huddersfield-forsvarer, før han på halvspretten klemmer til. Får et vanvittig treff der Premier Leagues-toppscorer, men ballen går like til side for målet til Lössl.
 20. Keita forsøker seg Naby Keita60'

  Keita kommer til en god skuddmulighet fra 20 meter, men ballen skrur feil vei for midtbanespilleren.
 21. Sturridge misbruker en god kontringsmulighet Daniel Sturridge59'

  Liverpool kommer på kontra, og Sturridge driver fremover. Spissen er tydelig kamprusten, og blir løpt opp av flere Huddersfield-spillere før han mister ballen.
 22. Annulert scoring for Liverpool Daniel Sturridge54'

  Daniel Sturridge setter ballen i mål, men blir avvinket for offside. Reprisen viser at den avgjørelsen er korrekt.
 23. Nesten for Huddersfield Steve Mounie52'

  Kjempesjanser for bortelaget!Først er det litt klabb og babb i Liverpools felt, hvor marginene til slutt er på de rødes side. Så kommer Mounie alene men keeper, men bruker alt for lang tid, og Robertson får taklet ballen til corner.
 24. Van Dijk ligger nede Virgil van Dijk50'

  Van Dijk får knottene til Mounie godt plassert i foten og blir liggende nede. Kommer seg etter hvert opp på beina, og gir en tommel opp i retning benken.
 25. Nesten en kopi av 3-0 Sadio Mané49'

  Wijnaldum vipper gjennom Mané som prøver å vippe over Lössl, men den går over mål.
 26. Ingen bytter i pausen47'

  Liverpool gjør ingen bytter i pausen. Kan hende Klopp begynner å tenke frem mot Barcelona kampen førstkommende onsdag etter hvert i denne kampen.
 27. Andre omgang i gang46'

  Salah sparker i gang andre omgang, der Liverpool skal angripe mot The Kop.
 28. Pausereferat

  Dommeren hadde så vidt fått blåst i gang kampen og Jon Gorenc Stankovic trodde han skulle få kjenne lenger på kula, da den plutselig ble kapret av Naby Keita. Han spilte videre til Mohamed Salah, fikk den tilbake og scoret selv sitt tredje mål for Liverpool, det andre i serien. Det tok deg sannsynligvis lenger tid å lese så langt som dette, enn det tok Liverpool å sette det første målet. 

  15 sekunder var alt de trengte, og det er det kjappeste målet til Liverpool i Premier League-historien. 
  Huddersfield yppet seg noe etter sjokkåpningen. Og Liverpool slet med å få ordentlig dominans, men tabelljumboen var relativt tannløse når de først angrep, og var helt ufarlige når de fikk noen cornere i starten. 

  Etter 23 minutter viste Liverpool isteden hvordan man spiller effektivt angrepsspill. I fraværet av Joël Matip, tok Virgil van Dijk på seg rollen med et raid fra dypt i banen. Han overlot ballen etter hvert til Andy Robertson, som la en utsøkt pasning inn til Mané, som nikket ballen inn, som så ofte denne sesongen. Det var for øvrig Robertsons 10. assist i Premier League denne sesongen, og Manés 23. scoring totalt, 19. i Premier League. Dermed sto han og Mohamed Salah helt likt i målprotokollen, og det trodde man skulle vare til pause. Men da var det Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salahs tur til å vise at de ikke er dårligere enn Robertson/Mané. Dermed scoret Salah sitt 20. seriemål for sesongen, og har nå scoret 68 mål på 100 kamper for Liverpool. Det er like sterkt som Roger Hunt og Sam Raybould. 
 29. Første omgang

 30. Pause45'

  Liverpool leder 3-0 til pause.
 31. Salah øker Liverpools ledelse rett før pause Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)45'

  Markerer jubileumetAlexander-Arnold løfter ballen nydelig til Salah, som minst like nydelig lobber ballen over Lössl. Perfekt måte å markere sin 100. kamp for Liverpool på!
  GettyImages-1145298336.jpg
 32. God mulighet for Henderson Jordan Henderson44'

  Flott angrepLiverpool ruller opp, og ballen kommer til Robertson inne i feltet. Venstrebacken prøver å finne Salah foran mål, men Huddersfield får stoppet den ballen. Ballen ender hos Henderson som skyter over. God mulighet.
 33. Mané stoppes i feltet Sadio Mané42'

  Liverpool presser Huddersfield til å gjøre feil på egen halvdel. Sturridge får ballen, og spiller den til Mané som kan storme inn i feltet. Er ikke helt venn med ballen i det tilfelle og Huddersfield får stoppet vingen.
 34. Kjører slalåm Mohamed Salah37'

  Salah tråkker seg gjennom Huddersfield-spillerne inne i sekstenmeteren. Blir til slutt stoppet og vinner en corner, som så blir stanget unna.
 35. Hands på Hogg Jonathan Hogg36'

  Liverpool fortsetter å trille mye ball, og får et frispark godt inne på egen banehalvdel i det Jonathan Hogg stopper ballen med armen.
 36. Triller mye ball33'

  Liverpool kontrollerer det meste som skjer på Anfield for øyeblikket. Fryktelig mange trekk i laget nå. De røde har hatt 63 prosent av ballen så langt i kampen.
 37. Sturridge kopierer Salah Daniel Sturridge29'

  Sturridge tur til å prøve seg på en langskudd, men oppnår kun det samme resultatet som Salah for ett minutt siden.
 38. Salah prøver seg på et langskudd Mohamed Salah28'

  Er ikke i nærheten av kunstscoringen mot Chelsea, og ballen flyr opp på tribunen.
 39. Liverpool dobler! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Andy Robertson)23'

  Praktfullt innlegg!Andy Robertson noterer seg for nok en nydelig assist. Prikker innlegget på hodet til Sadio Mané som stanger inn 2-0 for Liverpool. Mål nummer 19 i Premier League denne sesongen for senegaleseren - delt ledelse med Salah, Agüero og Aubameyang.
  GettyImages-1145296324.jpg
 40. Van Dijk rydder opp Virgil van Dijk22'

  Huddersfield angriper med en lang pasning på høyresiden. Robertson med en svak headingen som kunne blitt farlig, men van Dijk rydder greit opp.
 41. Raskeste målet i Premier League for Liverpool Naby Keita20'

  Historisk scoringOpta skriver at scoringen til Naby Keita kom etter 15 sekunder, noe som er det raskeste målet Liverpool har scoret i Premier League.
 42. Nesten for van Dijk Virgil van Dijk17'

  Liverpools første corner i kampen blir en brukbar mulighet. Corneren er greit slått fra Alexander-Arnold, men headingen blir for vanskelig for van Dijk som ikke ikke makter å få den på mål.
 43. Salah fosser inn i feltet Mohamed Salah15'

  Liverpool kommer på en kontring, hvor Salah etter hvert stormer inn i feltet. Der blir han litt ubesluttsom og ballen går til femmeter.
 44. Lovren ligger nede Dejan Lovren13'

  Mounie river og sliter i Dejan Lovren som går i bakken. Kroaten får frispark og blir liggende en liten stund, men kommer seg raskt på beina.
 45. Kampens første offside Steve Mounie11'

  Mounie får ballen i offside.
 46. Spiller sin 100. kamp for Liverpool Mohamed Salah9'

  Kan sette nok en scoringsrekordMohamed Salah spiller sin 100. kamp for Liverpool i alle turneringer i dag. Med scoringen i jubileumskampen vil egypteren tangere klubbrekordene til Roger Hunt og Sam Raybould.
 47. Håpløse cornere fra Huddersfield7'

  Huddersfield får sin andre corner i kampen, men begge har vært av det elendige slaget og ikke ført til farligheter.
 48. Drømmestart! Målscorer: Naby Keita (Assist: Mohamed Salah)1'

  Stankovic med en horribel feilpasning som Salah plukker opp. Han spiller til Keita som sender Liverpool i ledelsen etter omtrent 15 sekunder.
  GettyImages-1145293487.jpg
 49. Kampen er i gang1'

  Huddersfield sparker i gang kampen.
 50. Ett minutts stillhet Tommy Smith0'

  Flott markeringHele Anfield markerer den tidligere Liverpool-kapteinen som gikk bort for drøye to uker siden.
 51. Før kampen

  Liverpool har vunnet sine fem siste kveldskamper, og fredag kveld kommer nok en mot Huddersfield på Anfield klokka 21. Gjestene er tabelljumbo og har tapt sine sju siste kamper. Siden de rykket opp til Premier League har Liverpool vunnet alle tre oppgjørene, og står med 7-0 sammenlagt. Og Huddersfield har faktisk ikke slått Liverpool siden Bill Shankly var Huddersfield manager i 1959.

  Likevel, hvis man ser på alle møtene mellom de to klubbene, har Liverpool vunnet 30, det er blitt 17 uavgjort og 31 tap.

  Så en seier på fredag, kan skape balanse i det historiske regnskapet også.

  Alex Oxlade-Chamberlain er med i troppen som skal spille kampen. Det er akkurat ett år og to dager siden han pådro seg en skade mot Roma. 

  Roberto Firmino går glipp av kampen mot Huddersfield på grunn av en muskelskade. Han fikk skaden på trening på torsdag. Klopp sier det ikke er «noen stor ting».

  Her er laget: Alisson Trent Lovren van Dijk Robertson Wijnaldum Henderson Keita Mané Salah Sturridge Res: Mignolet Milner Gomez Ox Shaqiri Origi Matip.


Skrevet av: Hans Christian Boge-Fredriksen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+