– De har et lag av høyeste kvalitet. Jeg vil si at uavgjort ikke ville vært det verste resultatet i verden

Jürgen Klopp og Sadio Mané møtte pressen på Camp Nou før onsdagens semifinale i Champions League.

30. apr 2019 kl 19.20 Hans Christian Boge-Fredriksen

Onsdag kveld spilles den første semifinalen i Champions League mellom Barcelona og Liverpool på Camp Nou. Pressekonferansen før storkampen vil oppdateres fortløpende her.

Mané om kampen om toppscorertittelen

Mohamed Salah leder an i kampen om toppscorertittelen i Premier League, tett etterfulgt av Mané. Egypteren har 21 mål, mens senegaleseren har 20 - med to kamper igjen.

– Du kan se at vi hjelper hverandre hver eneste kamp. Vi gir alt vi kan for å få positive resultater på banen. Jeg tror det er veldig viktig for Liverpool å ha spillere som hjelper laget, scorer mål, og gir hverandre assist.

Om at van Dijk ikke har blitt driblet forbi denne sesongen

Virgil van Dijk har ikke blitt driblet fordi en eneste gang denne sesongen. Mané ble spurt om han tror den statistikken holder seg etter møtet med Lionel Messi.

– Selvfølgelig, og vi er alle selvsikre. Han er en glimrende spiller. Han gir alt han kan for laget. Sammen skal vi prøve å få et positivt resultat her, sier Mané.

Hvordan man kan sammenligne Barcelona med Real Madrid

Liverpool tapte fjorårets Champions League-finale mot Real Madrid.

– For å være ærlig, så tror jeg kampen mot Real Madrid var en veldig god erfaring, siden det var første gang våre spillere spilte en finale. Vi ville elsket å vinne, men vi møtte et av de beste lagene i verden, og de fortjente å vinne. La oss bruke denne erfaringen i morgen kveld, og prøve å et positivt resultat, sier Mané.

Om hvor viktig Firmino er for laget

Roberto Firmino mistet fredagens kamp mot Huddersfield, men er med i troppen som skal møte Barcelona.

– Selvfølgelig var jeg veldig glad for å se han tilbake, fordi han er en veldig viktig spiller for oss. Han hjelper laget veldig mye, og det er veldig bra, så vi er veldig glad for å se han, sier senegaleseren.

Om å ha scoret i alle utslagsrundene

Sadio Mané har scoret i samtlige av utslagsrundene for Liverpool i Champions League.

– Virkelig? For å være ærlig er det ikke noe som endrer seg. Man er bare spent, og forhåpentligvis kan jeg score igjen i morgen.

Om møtet med Coutinho

Onsdagens oppgjør vil være det første gjensynet med Philippe Coutinho etter den kontroversielle overgangen til Barcelona i januar 2018.

– For å være ærlig, å beskrive hvordan han er ville blitt feil av meg, siden du sikkert ser mer av han enn meg. En fantastisk spiller, og jeg er litt sjalu på Barcelona for at de fikk han. Vi er glade for han, og han gir alt. Han er fortsatt ung, og vil helt sikkert utvikle seg mye. Jeg kjenner han, han jobber hardt.

Om han kunne tenke seg å spille i den spanske ligaen

Mané ble spurt om han kunne tenke seg å spille i den spanske ligaen, og ble ryktet til Real Madrid av en spansk journalist.

– Jeg tror dere skriver det. Jeg respekterer ligaen, det er en god liga, og de har gode spillere, men Premier League er også en fantastisk liga, og en hvilken som helst spiller ville elsket å spille der.

Om hvordan Ronaldinho har inspirert han

Ronaldinho har vært et stort forbilde for Mané i barndommen, og spesielt fra tiden på Camp Nou.

– Ronaldinho var min helt. Jeg elsket å se han spille. For meg er det en drøm som går i oppfyllelse, jeg ville elsket å spille mot han. For å være ærlig så elsker jeg han fortsatt.

– Jeg likte spesielt hans ferdigheter og det at han alltid smiler. Kanskje folk tror jeg er sint hvis jeg ikke smiler på banen, men det er jeg ikke. Jeg ville elsket og hatt hans smil.

Om begge lags fronttrioer

Mané, Firmino og Salah eller Coutinho, Suárez og Messi?

– De har en av de beste i verden. For oss er det et kompliment å bli sammenlignet med sånne spillere. For oss er det nok en motivasjon for å gi alt mot de beste spillerne.

Om Camp Nou

– Jeg synes det er et praktfull stadion. Jeg har sett på Barcelona siden jeg var liten, og jeg ser fortsatt på La Liga noen ganger. Alle vi gjør det, fordi vi er fotballspillere, og vi elsker å se på fotball, sier Mané.

– Vi er vant til det, fordi Anfield er unik. Det ville være bra for oss å spille på et sånn stadion, fordi alle spillere elsker å spille på sånne stadioner. Det er nok en motivasjon for oss å gi alt for å få et positivt resultat.

Tidligere har Klopp uttalt at Camp Nou ikke er et tempel for fotball.

– Du gjør 500 intervjuer før en kamp som dette, og du sier noe og folk drar det videre. Jeg har sagt 500 positive ting om Barcelona, og du prøver å få en enkel sak av det, sier Klopp.

– Jeg er en fotballfan, en supporter, og jeg kan ikke si noe galt om denne stadion. Men det er fortsatt et stadion hvor vi ønsker å spille fotball, og å spille god fotball.

– Vi har spilt på stadioner som denne, det er sånn det er. Vi har aldri spilt her, men vi var her for å se en kamp sammen for 2-3 år siden. Barcelona spilte mot Gladbach. De spilte ikke for så mye, Gladbach var ute, Barca var videre.

– Jo bedre vi er jo mer emosjonell vil atmosfæren være. Det er sånn det er, og hvordan det burde være. Vi aksepterer at det er en hjemmebanefordel for Barcelona i morgen, og at vi har hjemmebanefordel neste tirsdag, så får vi se hvem som klarer å bruke den fordelen best.

Om skadesituasjonen til Roberto Firmino

– Hvis Bobby er hundre prosent klar for å spille, så vil han kanskje spille, sier Klopp på en småironisk måte.

– Han er her, han har trent i dag. I morgen skal vi ha en ny økt, og så må jeg gjøre et valg.

Om Barcelona som motstander

– Vi vet hvor vanskelig det er å spille mot Barcelona, på grunn av kvaliteten de har. Det handler ikke kun om Messi, men selvfølgelig handler det om han også. Skal vi konsentrere oss om kun Messi? Noen ganger burde vi, men hvis vi gjør det hele tiden, er det ti verdensklasse spillere rundt han som avgjør kampen enkelt da, sier Klopp.

– De har et lag av høyeste kvalitet. De er allerede spanske mestere. Messi sa før sesongen at de ville hente hjem dette troféet. Nå er vi her, og vi kan si at vi vil til finalen vi og. Hvis vi kan vise det i morgen kveld hadde det vært kult.

Hva det vil bety for Liverpool å vinne i morgen

Jürgen Klopp har aldri vunnet som manager i Spania. På åtte kamper har det blitt fem uavgjort og tre tap. Dette ble han konfrontert med på pressekonferansen.

– Har jeg aldri vunnet som manager i Spania?! Jeg vil si at en uavgjort ikke ville vært det verste resultatet i verden, sier Klopp.

– Det vil bety mye å vinne. Så mange lag har kommet hit med en plan, og så blitt fullstendig knust. Noen få kommer hit og klarer det. Vi så kampen mot Real Sociedad, hvor de var virkelig gode. Levante gjorde det bra for et par dager siden.

– Jo bedre motstanderen er, jo bedre konkurransen er, jo større risiko det er, jo mer er de i kampen. De ble ligamestere på lørdag, og nå kan de fullstendig fokusere på Champions League.

– Jeg ser virkelig frem tid det, men det vil bli en tøff jobb å gjøre.

  • «Hvordan har Jürgen Klopp forvandlet Liverpool?»

Om Champions League er den beste mulig til å vinne et trofé denne sesongen

Liverpool er for alvor med i kampen om både Premier League- og Champions League-tittelen, men forskjellen er at man har skjebnen i egne hender i Champions League, mens men man i Premier League er avhengig av at Manchester City avgir poeng.

– Jeg vet ikke. Vi må fortsatt spille mot Barcelona, så det er ikke hundre prosent sikkert at vi går videre. Hvis du drar til Vegas og kaster inn ti dollar et sted, så vet jeg ikke hvor stor sjansen er da. Men vi har en mulighet i begge turneringer, og vi må spille disse kampene, sier Liverpool-manageren.

– For øyeblikket trenger jeg ikke å vite hva som er den beste muligheten for oss. Vi må jobbe i morgen her, og så hvis vi skulle gått videre, så har vi tre uker på oss til finalen. Vi er her, vi vil spille vår beste fotball, og vi vil se hva vi får for det.

Om hvordan det er å være midt i det når det skal avgjøres i begge turneringer

– Det eneste som ville vært bedre var hvis noen sa «du er allerede mester». I andre år kunne det vært sånn, men det er det ikke. Det er fullstendig greit, vi liker disse situasjonene. Guttene har skapt disse situasjonene, og nå er vi her. Der er en fantastisk situasjon for å være ærlig.

– Fly ned hit, møte Barcelona. For bare to år siden var det en stor sak for klubben å kun kvalifisere seg for Champions League, og nå er vi her for andre år på rad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]