– Vi må ikke glemme at vi ikke er en drømmetrekning for andre lag

Jürgen Klopp er klar over hvor stor utfordring det blir å møte Barcelona, men poengterer at Liverpool ikke er noe dårlig lag det heller.

30. apr 2019 kl 17.48 Hans Christian Boge-Fredriksen

Dersom Liverpool skulle ta seg forbi Barcelona og nå Champions League-finalen i Madrid 1. juni, vil det bli Klopps tredje finale i de europeiske turneringene etter at det ble Europa League-finale i 2016, og Champions League finale forrige sesong.

– Ja, det er imponerende er det ikke? Men vi får se. Barcelona er et rimelig godt lag. Jeg har sett så mange kamper hvor andre lag spiller – og taper – mot Barcelona, men jeg har aldri møtt dem i en tellende kamp selv. Jeg har alltid tenkt at det ville være interessant å teste meg selv mot dem, sier Klopp til den tyske avisen DW.

– Du må har stor tålmodighet og ikke bli frustrert.

Liverpool står foran en av de største utfordringene i fotballen, når Barcelona er motstander i semifinalen i Champions League. Når den første semifinalen sparkes i gang onsdag kveld, er det med to av de aller beste lagene i verden på banen.

– Vi må ikke glemme at vi ikke er en drømmetrekning for andre lag heller. Jeg tror ikke lag blir trukket mot Liverpool og tenker: Det er en fantastisk trekning, vi kan gå ut og knuse dem. Vi er et rimelig godt fotballag selv, og vi vil gjøre alt for å vinne, sier Klopp.

– Vi må gjøre vårt defensive arbeid riktig, og ha motet til å spille vår fotball når vi får muligheten. Når de har ballen, må du ha stor tålmodighet og ikke bli frustrert. De vil spille ballen rundt i lange perioder og du må bare akseptere det. Men du vil ha dine øyeblikk hvor du har ballen, og da må du være den største trusselen du kan se for deg.

Konkurrerer på to fronter

Med minst fire kamper igjen av sesongen er Liverpool for fullt med i kampen om både Premier League- og Champions League-troféet. Før kampen mot Huddersfield forrige fredag beskrev Liverpool-manager situasjonen på denne måten:

– På fredag kveld er det viktigst å vinne Premier League, på onsdag kveld er det viktigst å vinne Champions League, så er det viktigst å vinne Premier League til helgen igjen. Tirsdagen etter er det tilbake til Champions League. Så jeg kan ikke velge. Du må spille din beste fotball i hver eneste kamp. Men hvis du spør fansen, så er det et åpenbart svar: de vil vinne ligaen mer enn noe annet.

– Å tape er som en veldig sterk medisin

Forrige sesong le avsluttet på smertelig vis for Liverpool, da Real Madrid vant 3-1 i Champions League-finalen. Klopp mener likevel at finaletapet har hjulpet Liverpool i ettertid.

– Reisen i fjor har hjulpet oss mye siden den var vanskelig. Det var en virkelig interessant erfaring. Å tape er en veldig interessant erfaring. Det er ikke noe du nødvendigvis vil, men det er som en veldig sterk medisin. Og hvis du tar den, kan det hjelpe, sier tyskeren.

– Jeg har tapt de siste seks finalene jeg har vært i. De var langt fra de beste dagene i mitt liv, men de gjorde meg ikke til et ødelagt menneske eller noe. For meg handler livet om å prøve igjen og igjen. Hvis kun vinnere fikk lov til å overleve, da måtte vi alle gått. Alt handler om erfaringer, hvordan vi bruker dem, og hva vi gjør av dem.

Kl. 20.00 skal Jürgen Klopp og en spiller møte pressen på Camp Nou. Vi følger den pressekonferansen her på liverpool.no.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]