Forklarer hvorfor Fabinho startet på benken sist

Manageren har blitt kritisert for valget på midtbanen mot Tottenham.

5. apr 2019 kl 08.16 Arild Skjæveland

Fabinho har virkelig spilt seg inn i hjertene til supporterne siden han kom inn på laget sent i høst. Da Jürgen Klopp valgte en midtbane med Gini Wijnaldum, Jordan Henderson og James Milner i hjemmekampen mot Tottenham forrige søndag skapte det reaksjoner - og det ble det mer av etter at Fabinho ble byttet inn og spilte bra.

Nå forklarer manageren grunnen bak det valget.

– Fabinho kunne ikke trene skikkelig den ene dagen, så vi visste ikke hvordan han ville bli påvirket etter landslagspausen. Han spilte ikke for Brasil, men måtte fly, og trente mye. Dersom du ikke spiller så trener du mer enn de andre spillerne. Bare spør Alisson Becker og Bobby Firmino om hvor mye «Fab» trente. Det var klart at han skulle komme inn, sier Jürgen Klopp til The Mirror.

– Samtidig så var Henderson utmerket på trening, og det samme var Milner. Gini Wijnaldum var ikke like involvert på trening, men vi har kjent ham lenger, og jeg forventet at han ville gjøre det bra.

Usikker på Spurs sitt system

En annen grunn var at Liverpool ikke var sikre på hvilket system Tottenham kom til å spille.

– Slik var situasjonen. Men det handler også om hvem som er vant med posisjonene og motstanderen. Det var ikke 100 prosent klart hvilket system Tottenham kom til å spille før kampen, sier Klopp.

– Vi valgte en formasjon vi mente ville la oss omstille oss til det ganske raskt. Vi gjorde det ikke, men det var ikke bare på grunn av midtbanen.

Trolig kommer Fabinho til å starte igjen når Liverpool møter Southampton i kveld. Den kampen har avspark kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]