Southamptons toppscorer er skadefri - men mot Liverpool må han sitte på tribunen

Danny Ings sin overgang til Southampton blir først permanent til sommeren.

4. apr 2019 kl 19.19 Arild Skjæveland

Denne sesongen er Danny Ings utlånt til Southampton, i en avtale som gjør at sørkystklubben har forpliktet seg til å kjøpe ham til sommeren. Den avtalen vil sikre Liverpool minst 18 millioner pund for 26-åringen.

Det har vært mye inn og ut av laget for spissen denne sesongen, men det er ikke på grunn av sportslige prestasjoner. Han spilte i 11 av 12 ligakamper da han først kom til St. Mary’s - der den eneste han mistet var borte mot Liverpool på grunn av utlånsreglene.

Han har slitt med gnagsår og blemmer, men den siste tiden har en hamstringskade gjort at han har vært ute av laget. Det siste avbrekket gjorde at han mistet fem kamper. Nå er han frisk igjen.

Fortsatt toppscorer

Til tross for bare 1417 minutter fotball i i liga og cup denne sesongen, har han scoret åtte mål og har én målgivende. Han scorer i snitt hvert 177. minutt - omtrent i annenhver kamp.

Med åtte scoringer er han Southamptons toppscorer denne sesongen. Nathan Redmond og formspiller James Ward-Prowse er nummer to på listen - begge med seks nettkjenninger.

Med 35 mål på 31 ligakamper, er det bare fem lag som har scoret færre. Ings gjorde comeback i forrige kamp, borte mot Brighton. Mot Liverpool må han igjen sitte på tribunen og se sine gamle lagkamerater møte hans nye.

Southamptons lagoppstilling mot Brighton: Gunn, Valery, Yoshida, Bednarek, Bertrand, Ward-Powse, Højbjerg, Romeu, Armstrong (Stephens 76), Redmond (Simis 89), Ings (Gallagher 67)

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]