Ingen har sendt Liverpool ut av Europa over to kamper under Jürgen Klopp

De helrøde har én fot i semifinalen.

11. apr 2019 kl 08.49 Arild Skjæveland

Tirsdag vant Liverpool 2-0 over Porto, og fikk et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret på Estadio do Dragao neste onsdag. Scorer de helrøde i Portugal, må Sergio Conceicao sine gutter score fire mot det beste forsvaret i Premier League denne sesongen.

Det er også en annen ting som gjør at det lover godt for Liverpool. Klubben har fortsatt ikke røket ut når det er vinn eller forsvinn over to kamper i europacupene under Jürgen Klopp.

Dette er den tredje sesongen med europacupfotball under den tyske manageren. I hans første fulle sesong tok Liverpool seg helt til finalen av Europa League. Så kom en sesong uten spill i Europa, før laget gikk hele veien til Kiev forrige sesong.

Hele veien til finalen

Den første utslagskampen under Klopp var borte mot Augsburg. Der endte det 0-0, før returen ble vunnet 1-0 på Anfield.

Mot Manchester United vant Liverpool 2-0 hjemme, før de spilte 1-1 borte. Så ventet bortekamp mot et kruttsterkt Borussia Dortmund. 1-1 på Westfalenstadion, før den elleville 4-3 kampen der Dejan Lovren stanget inn vinnermålet mot The Kop på overtid.

LFC tapte 1-0 på overtid på bortebane i semifinalen mot Villarreal, men vant komfortabelt 3-0 foran egne supportere.

Forrige sesong scoret Sadio Mané hattrick da de røde knuste Porto 5-0 på bortebane i åttendedelsfinalen. Returen på Anfield ble en transportetappe, og endte 0-0. I kvartfinalen ventet Pep Guardiolas Manchester City. En fantastisk 3-0 seier hjemme, før returoppgjøret ble snudd fra 0-1 til 2-1 i andreomgang på Etihad Stadium.

AS Roma ventet i semifinalen, med hjemmekamp først. Den vant LFC 5-2. Returoppgjøret endte med 2-4 tap - men LFC sikret sin billett til finalen i Kiev.

De røde tapte både Europa League-finalen i Basel, og Champions League-finalen i Kiev.

Denne sesongen har klubben allerede slått ut Bayern München, og er i god posisjon til å bli blant de fire siste i årets Champions League. Det er finalene som har vært problemet under Klopp - men når det skal avgjøres over to kamper, har det gått bra hver eneste gang så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]