GOODNESS GRACIOUS:  Dette stedet er en hemmelighet man burde holde for seg selv, men som er så bra at man er en kjip person hvis man ikke sladrer.

Reiseguide:Her finner du de beste stedene for utepils i Liverpool

Liverpool er ikke kjent for finvær og varme, men når sola titter frem strømmer scouserne til de mange uteserveringene. Sjekk gjerne disse tipsene for neste tur.

Enkelte uteserveringer vet alle om. Matou på Pier Head kan tilby en nydelig utsikt til Three Graces, og er man heldig og får kapret et bord kan man nyte sola her hele dagen. Nyåpnede Club House på toppen av Liverpool One er også umulig å unngå. Men Liverpool har også noen bortgjemte hager, hemmelige loft og utsikt som kan ta pusten fra deg.

Her er noen kule, skjulte steder hvor du kan nyte vår-, sommer- og solskinnsdager: 

Goodness Gracious, West Africa House

Goodness Gracious er en hemmelighet man burde holde for seg selv, men som er så bra at man er en kjip person hvis man ikke sladrer. 

LIVERBIRD I SIKTE:   Fra terassen på Goodness Gracious.

Heisen er ikke for den med klaustrofobi. Den er liten og treig, og rasler godt på veien opp til åttende etasje i West Africa House. Pling! Du er fremme. Når du stiger ut på den store takterrassen er det bare én ting du ser: Liver Building. Utsikten til Liverpools mest kjente landemerke er imponerende og uslåelig, og kan ta pusten fra den lett-imponerte.  

Les også: Liverpools beste fotballpuber

Når iveren over utsikten har roet seg, kan du ta inn over deg denne herlige perlen på taket av the Strand, hvor bilene fiser forbi i en annen verden nedenfor. Goodness Gracious er rett og slett syden i Liverpool. Her kan du få låne solbriller og solkrem, og slå deg ned på pleddene på gulvet eller ved de fargerike bordene. Plantene og den tropiske musikken minner lite om Merseyside, men det konstante nærværet av Liverbirdene i bakgrunnen gjør at du aldri glemmer hvor du er.

I baren i hjørnet finner du et ganske godt utvalg drikkevarer, både alkohol og alkoholfritt, men det er utsikten som er Goodness Gracious største salgsargument.

Hvis det regner i Liverpool har de ikke åpent, men på en godværsdag kan man sitte her til sola har gått ned over Irskesjøen. 

Les også: Tre barer å besøke på neste tur

PLEDD Å VARME SEG MED:   På kaldere dager kan det være godt med et pledd til den kalde pilsen.

Kazimier Garden, Seel Street

Tenk at en trist parkeringsplass kan transformeres til et uteparadis! Kazimier Gardens er rett og slett et skikkelig sjarmerende vannhull i bunnen av Seel Street. Gå gjennom de tynne, sorte skilleveggene og inn i klesskapet for å oppdage en helt annen verden. Joda, hagen er ganske mye mindre enn Narnia men det er likevel en liten flukt fra virkeligheten. De har gått lvekk fra sin opprinnelige karibiske atmosfære, og Kazimier Garden bærer nå et western-preg.

Dette er en veldig populær og trendy liten plass, populær blant klientell i alle aldre. Her finner du et godt utvalg drikkevarer, og de arrangerer ofte konserter med lokale band og artister. 

Les også: Har du prøvd disse restaurantene?

Hagen har åpent året rundt og lar seg ikke skremme av den kalde, sure vinteren. Siden plassen er godt gjerdet inn kan sola forsvinne ganske fort, i hvert fall i vårmånedene. Men mange varmeovner og en kupé i etasjen over baren gjør det mulig å holde ut selv på en kjøligere dag.

The Attic, Parr Street

Vi har tidligere trukket frem the Attic som den kule, litt ukjente baren i etasjen over Parr Street Studios. Nå som sommeren nærmer seg er det naturlig å hente frem favoritt-loftet igjen, da de kan tilby en knallbra uteservering. Fargerike stoler og bord og lanterner utgjør den populære terrassen. Refleksjonen fra aluminiumsgulvet gjør det ekstra varmt her, og plassen er godt skjermet fra vinden av nabobygget. Derfor kan du sitte ute lenge, selv om sola forsvinner bak nabohuset på ettermiddagen. 

Her har de et godt utvalg øl, samt de diggeste hot dogsene og den beste musikken. Mer om the Attic kan du lese her.

Baltic Triangle: Constellations og Botanical Garden

Det er umulig å liste opp puber og barer, uten å bevege seg til Liverpools kuleste område: Baltic Triangle. Her finner du selvfølgelig noen gode alternativer for den dyrebare utepilsen. 

BotanicalGarden1.jpg
theattic.jpg
KazimierGarden.jpg
utepils.jpg

Constellations er en stor bakgård i Greenland Street som er the place to go for hipstere i sommervær. Constellations kan tilby det meste: street food, kaker, kaffe, alkohol, bordtennis, kunst og musikk - litt avhengig av dagen. Stedet er fordelt over fire deler; kafébaren, event-rommet, studio og deres store trekkplaster: Hagen. Den er stor og populær, og har sol hele dagen.

Constellations er en himmel for den kunst- og musikkinteresserte. Utstillinger og konserter fyller ofte plakaten i helgene. De arrangerer også Morning Gloryville en gang i blant, som er et edru rave om morgenen som skal gjøre deg full av energy før arbeidsdagen. 

Les også: Tre ting å gjøre i Liverpool

Er du spesielt glad i Gin, ta turen til Gin Lane og Botanical Garden.

Er du spesielt glad i Gin, ta turen til “Gin Lane” og Botanical Garden. Nok et usynlig sted med mindre man vet om det. Gå forbi skateparken og vegger med spraglete graffiti, og du finner et kobbel av fargerike dører. Gin Lane, sier et diskret skilt. På andre siden ligger en urban hage, fargelagt av området det ligger i. Grus på bakken, streetart på veggene, bord lagd av gamle oljefat og blomster i alle regnbuens farger. 

Som en del av Botanical Garden har de et oppvarmet drivhus for de kaldere sommerdagene, i tillegg til pledd og varmeflasker. 

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.02.2019 kl 18:31

Bayern Münchens svakhet som gjør Liverpool til favoritter

Den tyske stormakten har ikke hatt en overbevisende sesong før Champions League oppgjørende mot Liverpool.

+
16.02.2019 kl 12:57

– Det er lys i enden av tunnelen for han

Rhian Brewster er tilbake i trening etter langtidsskade, og Jürgen Klopp ser lyst på fremtiden for 18-åringen.

+
16.02.2019 kl 09:49

To giganter venter i en utrolig viktig uke

På tirsdag venter Bayern München i åttendedelsfinale i Champions League, før Liverpool tar turen til Old Trafford på søndag for å møte Manchester United.

+
16.02.2019 kl 07:41

Avslutningstrening på Marbella

Se de beste scoringene og redningene fra treningsleiren på Marbella.

+