ANGREPSVILLIGE SIDEBACKER:  Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold er blitt assistkonger.

– Innlegg er et produkt av konstante bevegelser på kantene

Pep Lijnders forklarer hvorfor sidebackene er så viktige i Liverpools oppbyggende spill.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har en innbyrdes konkurranse om hvem som bidrar med flest målgivende pasninger denne sesongen. Fighten mellom de to sidebackene er hard. For øyeblikket leder Robertson med 11 mot Alexander-Arnolds ni. Scouserens siste bidrag var til Roberto Firminos enkle scoring mot Porto tirsdag kveld.

– Sideback er rett og slett ikke den riktige beskrivelsen, sier Pep Lijnders til Liverpoolfc.com.

Vårt drømmemål er at Trent slår innlegget og Robbo scorer.Pep Lijnders

– Vi har et lag med elleve spillere. Hver eneste en av dem er både angriper og forsvarsspiller, i spesifikke øyeblikk. Alle må føle seg som en spiss. Vårt drømmemål er at Trent slår innlegget og Robbo scorer. De to vet når de skal sette fart i de riktige øyeblikkene, fortsetter assistentmanageren.

Gjør motstanderne passive

– Innlegg er et produkt av konstante bevegelser på kantene. Vi ønsker å ha ballen, og søker etter angrep på vingene. Vi tar initiativ, med både overlap og underlap. Her er disse to sterke. Det er grunnen til at de spiller for oss.

Dersom du ønsker å gjøre ting raskt, fokuser på angrep. Ønsker du å nå langt, fokuser på forsvarsspill.Pep Lijnders

Samtidig er de to nevnte herrer en del av et Liverpool-forsvar som har holdt buret rent 17 ganger i Premier League denne sesongen. 

– Dersom du ønsker å gjøre ting raskt, fokuser på angrep. Ønsker du å nå langt, fokuser på forsvarsspill. Alt handler om balanse, utdyper Lijnders.

– Å løse problemene høyt oppe på banen er den nest beste måten å forsvare seg på - langt fra egen keeper. Den beste måten er å gjøre lag passive ved å endre tempo på pasningsspillet hele tiden. Da ordner forsvarsspillet seg av seg selv, forklarer nederlenderen.

Hyller stopperne

Midtforsvaret får også skryt av Lijnders.

– Glem ikke at Virgil van Dijk er så god takket være makkeren ved hans side. Joël, Joe eller Dejan. Alle de tre. Jeg mener du bare kan evaluere midtstopperne som et par. De leder, de organiserer forsvarsspillet, og legger grunnlaget for godt press ved å sette den bakerste linja. De er ansvarlige for alt dette.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 15:48

På innsiden av den emosjonelle kampen

Nå kan du se det som skjedde bak kulissene i Liverpools treningskamp mot Bradford i en ny episode av «Inside pre-season».

+
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+
16.07.2019 kl 09:20

– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

+
16.07.2019 kl 06:58

Til USA uten seks toppspillere

Det blir tynt i rekkene framover på banen når Liverpool skal spille tre treningskamper i USA.

+