Får to døgn mer hvile før søndagens storkamp

Liverpool får en mer behagelig oppladning til det som er, på papiret, den tøffeste ligakampen som gjenstår.

11. apr 2019 kl 10.13 Arild Skjæveland

På søndag tar Liverpool imot Chelsea på Anfield, i et oppgjør de røde har slitt med å vinne de siste årene. Vi må helt tilbake til 2012 for å finne forrige ligaseier. Da var Kenny Dalglish manager.

Chelsea har vunnet tre strake ligakamper, og har klatret opp til tredjeplass på tabellen. Det er allerede klart at Liverpool vil komme over blåtrøyene på tabellen denne sesongen, men London-klubben kjemper en hard kamp om å sikre topp fire.

Eden Hazard har virkelig funnet storformen, og har blomstret de siste ukene. Det skjer samtidig som overgangsryktene blir sterkere og sterkere, og etter mandagens kamp hintet manager Maurizio Sarri sterkt om at belgieren hadde bestemt seg for å dra.

Mer hvile

Liverpool spilte borte mot Southampton forrige fredag, og hadde så hjemmekamp mot FC Porto på tirsdag. Når søndagen kommer vil de hatt fem dager å komme seg på.

I et tett kampprogram er ikke tre kamper på ti dager kritisk når det kommer til belastning.

For Chelsea er det mye tøffere. De spilte hjemme mot West Ham på mandag, og er nå i Tsjekkia for å spille kvartfinale mot Slavia Praha i kveld. Så skal de tilbake til London, og nordover til Liverpool for søndagens kamp. For blåtrøyene blir det tre kamper på seks dager - der én er borte i Europa.

Sparer ingen

Sarri har tatt med seg en meget sterk tropp til kveldens kvartfinale. Eden Hazard har bare vært involvert i tre av 10 Europa League-kamper denne sesongen, og har bare startet én. Han er blant de 21 spillerne som har reist til Praha.

Chelseas tropp: Kepa Arrizabalaga, Willy Caballero, Marcin Bulka, Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta, David Luiz, Marcos Alonso, Emerson Palmieri, Davide Zappacosta, Jorginho, N’Golo Kanté, Ross Barkley, Mateo Kovacic, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi, Eden Hazard, Pedro, Willian, Olivier Giroud og Gonzalo Higuain.

Klubbens italienske manager har uttalt at Europa League er et trofé klubben har mål om å vinne denne sesongen. Dersom de går hele veien, er det også en vei inn til Champions League - så det virker sannsynlig at de kommer til å bruke et meget sterkt lag i kveld - selv om kampen på Anfield kun kommer tre dager senere.

Slavia Praha - Chelsea spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sumo. Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

SATSER:
SATSER:  Chelseas manager satser på å vinne Europa League denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]