Klart for det 11. møtet med Southampton under Jürgen Klopp

Liverpool har vunnet tre på rad.

5. apr 2019 kl 08.49 Arild Skjæveland

Manchester City er den engelske klubben Jürgen Klopp har ledet lag mot flest ganger med 13. Deretter følger Arsenal med 12, og Southampton med 10. Dersom en setter tre poeng for seier selv i cupkamper, har lagene hans bedre poengsnitt både mot City (1,85) og Arsenal (1.50). Mot Southampton har det blitt seier i halvparten (1.50), ifølge tall fra Transfermarkt.

Samtlige 10 kamper mot Southampton har vært med Liverpool. Det er sju ligakamper og tre møter i ligacupen.

Det positive er at Liverpool har vunnet de tre siste - så dersom vi hadde trukket frem statistikken før november 2017 ville det sett langt verre ut.

To seire på St. Mary’s

The Saints var en av de første klubbene Klopp møtte da han hadde tatt over for Brendan Rodgers. Det endte 1-1 på Anfield da lagene møttes i ligaen 10 dager etter at han hadde overtatt.

Seks uker senere dro Liverpool til St. Mary’s for å spille kvartfinale i ligacupen, og ga seg ikke før de hadde slått et Southampton-lag som da hadde både Sadio Mané i angrep og Virgil van Dijk i forsvar, med sifrene 6-1. Daniel Sturridge scoret to, Divock Origi scoret hattrick, og Jordon Ibe scoret ett den dagen.

Alle seks scoringene kom etter at Mané hadde headet Southampton i ledelsen før minuttet var spilt.

1-6:
1-6:  Daniel Sturridge (2) og Divock Origi (3) scoret fem av målene i 6-1 seieren.

Etter 6-1 seieren skulle sørkystklubben skape mye problemer for Liverpool. De vant 3-2 på St. Mary’s i Premier League i mars 2016, før det ble 0-0 på samme stadion neste sesong. Da lagene møttes til semifinale i ligacupen vant Southampton 1-0 i begge oppgjørene.

De kom til Anfield og fikk med seg 0-0 i den 36. serierunden i 2016-17 sesongen - men siden den gang har Liverpool fått skikk på ting. Det ble 3-0 på Anfield forrige sesong, og 2-0 på St. Mary’s. Tidligere denne sesongen vant de helrøde 3-0 etter selvmål fra Wesley Hoedt, en heading av Trent Alexander-Arnold og en tap-in fra Mohamed Salah.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.