Klopp ber om hjelp fra Premier League

Ønsker at Newcastle-kampen flyttes til et spesifikt tidspunkt.

19. apr 2019 kl 23.56 Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp ønsker at Premier League skal gjøre mer for å hjelpe de engelske klubbene i europacupene, etter at det nederlandske fotballforbundet grep inn og utsatte en hel serierunde for å hjelpe Ajax foran semifinalene i Champions League.

– Den nederlandske ligaen hadde et problem, for alle kamper skal spilles på samme tidspunkt i de to siste serierundene der. Ajax måtte spille søndag og så tirsdag, og det var klart at det ville bli vanskelig for dem om de ikke forandret på dette. Jeg synes Premier League bør støtte de engelske lagene på samme måte. Vi har nå fire lag i semifinalene i europacupene, og det er et høyt antall, uttaler Klopp til Independent.

TV-selskapene bestemmer

Klopp mener det er kravene fra TV-selskapene som forkludrer ting for de engelske klubbene, og gjør det vanskelig å utsette Premier League-kamper på dette stadiet av sesongen.

– Kan det gjøres? Jeg vet ikke. Vi signerte en stor kontrakt med TV-selskapene. På den ene siden ønsker vi pengene deres, og på den andre siden fungerer det ikke alltid. Dersom det er mulig, bør klubbene få hjelp. Dette er en travel periode. Det hadde betydd mye for oss om vi kunne spille mot Newcastle sent lørdag kveld, og ikke klokken 12.30.

– Det Nederland gjør er nok ikke mulig i alle land. Når hele verden følger med på kampene, og du har signert disse enorme kontraktene, da vet jeg ikke om det er mulig. Det hadde vært hyggelig om det var mulig, og at de gjør dette for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]