Klopp forklarer kveldens laguttak

Flere endringer er gjort i lagoppstillinga mot Porto.

9. apr 2019 kl 20.32 Marius Rabben

Dejan Lovren er tilbake i startelleveren og erstatter Joël Matip, som har vært en fast brikke ved siden av Virgil van Dijk de siste ukene.

– Dejan har vært med på trening i tre–fire uker allerede. Joël har spilt mange kamper, så dette handler bare om å benytte seg av friske bein og energien til Dejan, forklarer Jürgen Klopp like før avspark i Champions League-kvartfinalen.

Venstrebacken bekles av James Milner i fraværet av Andy Robertson, mens Jordan Henderson, som kom inn fra benken mot Southampton sist, starter på midten sammen med Fabinho og Naby Keïta. Det betyr at Gini Wijnaldum settes ut.

Klopp nevnte at Wijnaldum var blant flere som hadde en sår rygg etter turen til St. Mary’s. Manageren forteller at «alt er bra» med nederlenderen, som er frisk nok til å sitte på benken.

– Men med intensiteten i de siste kampene, samt en litt stiv rygg de siste dagene, så er det sånn situasjonen er nå.

Gomez tilbake

En svært gledelig nyhet er at Joe Gomez endelig er tilbake i kamptroppen, etter å ha vært ute av spill siden bruddet han pådro seg mot Burnley i desember. Mot Porto sitter han på benken som en reserveløsning.

– Joe skulle faktisk spille noen minutter i dag i en intern treningskamp bak lukkede dører, men Alberto (Moreno) var ikke klar for benken, og vi har egentlig ikke mange andre alternativer på venstrebacken, så det er grunnen til at Joe er med.

Liverpools lag mot Porto: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Milner; Fabinho, Henderson, Keïta; Salah, Firmino, Mané.

Benk: Mignolet, Wijnaldum, Gomez, Sturridge, Shaqiri, Origi, Matip.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]