Klopps imponerende tall i Europa

Liverpools manager går inn til kvartfinalen med en perfekt rekke i utslagsrundene.

9. apr 2019 kl 18.27 Marius Rabben

Champions League-kvartfinalen mot FC Porto blir Jürgen Klopps tiende utslagsrunde i Europa som Liverpool-manager, viser tall fra klubbstatistiker Ged Rea. Og han kan se tilbake på en rekke gode prestasjoner:

Alle de ni foregående har nemlig endt med helrødt avansement.

Gjennom managerkarrieren så langt står tyskeren igjen som vinner i 16 av 20 slike dobbeltoppgjør.

Liverpool er store favoritter foran møtene med Porto, som ikke har vunnet noen av sine tolv bortekamper i utslagsrundene i Champions League siden sesongen hvor de vant hele turneringa i 2004.

Ubeseiret på Anfield i europacup

På Anfield har de to tap og én uavgjort tidligere, der sistnevnte, som endte 0–0, kom i returoppgjøret etter at Klopps mannskap vant 5–0 i Porto forrige sesong.

OVERLEGENT:
OVERLEGENT:  Liverpool vant 5–0 i det første oppgjøret mot Porto forrige sesong, og spilte 0–0 i returen på Anfield.

Det målløse oppgjøret er faktisk sammen med 0–0 mot Bayern München de to eneste gangene på de 20 siste europacupkampene på Anfield at Liverpool ikke har scoret. Merseyside-laget er også ubeseiret i alle de 20 kampene, hvorav 14 seire.

I kampprogrammet til kveldens oppgjør trekker Klopp, som ennå ikke har tapt på Anfield i europacupene, frem hjemmefansen som en potensielt avgjørende faktor.

«Jeg har tidligere nevnt at supporterne var en nøkkelfaktor i seieren vår over Spurs, og det er ingen tvil om at vi trenger dem på sitt beste til denne kampen», skriver han. «Fansen vår er kunnskapsrike og vet at Porto har erfaring og kvalitet i massevis, og at Anfield må være på tå hev gjennom samfulle 90 minutter for å gi oss den energien som kan være vår X-faktor.»

– Trenger den lidenskapen i kveld

Avgjørelsen på tampen mot Tottenham har blitt beskrevet som at The Kop «sugde ballen over linja». Det har manageren lagt merke til.

«Det finnes ikke en tysk oversettelse for det uttrykket, men jeg forstår at det er basert på å viljen til å få scoringen. Jeg elsker det – virkelig elsker det.»

«Det er sant at supporterne kan utgjøre en forskjell. Selv om jeg gjerne skulle sett at scoringen ble kreditert til Mo, er jeg tilfreds med at det regnes som en for The Kop mot Tottenham. Den samme lidenskapen er det vi trenger i kveld. Og jeg er sikker på at vi vil få det.»

PÅVIRKNING FRA FANSEN:
PÅVIRKNING FRA FANSEN:  Liverpool kjempet inn 2–1 mot Tottenham sist laget spilte på Anfield, og matchvinnermålet kom som mange ganger før foran The Kop.

Klopp skryter av Porto-manager Sergio Conceição og jobben han gjør. Som regjerende ligamester kjemper de igjen i toppsjiktet i hjemlig serie, der Benfica er foran på målforskjellen. «I likhet med oss er de inne i et fascinerende tittelrace mot en veldig sterk motstander.»

Og i Europa slo de Roma ut i 8-delsfinalen. Røde supportere husker godt møtene med den italienske hovedstadsklubben i fjor.

«Vi vet av erfaring hvor vanskelig det er å avansere mot Roma i Champions League, så vi trenger bare å se tilbake på forrige runde for å finne prov på deres styrke og trussel.»

Klopp påpeker at 5–0 over Porto i fjor ikke har noen nevneverdig betydning når lagene marsjerer utpå gresset i kveld.

«Jeg tror det at vi møtte dem forrige sesong ikke betyr så mye i denne kampen, for alt er nytt og ferskt. De er bedre, men det er vi også.»

«Som trener og sportsmenneske vil jeg tro at den eneste betydningen er større motivasjon for Porto. Motivasjon er faktisk ikke riktig ord – for dette er kvartfinalene i den beste fotballturneringa i verden, så alle gjenværende lag har allerede maksimalt med motivasjon.»

«Kanskje mulighet er riktig ordbruk. Å møte oss tolv måneder senere gir dem en mulighet til å slå tilbake, noe man i denne turneringa ikke alltid vil sjansen til i påfølgende sesonger. Så vi er klare over at Porto vil være fullt motiverte pluss litt til, og vi vet at det gjør et allerede enestående fotballag enda bedre.»

«Den gode nyheten for oss er at vi også er veldig fokuserte og motiverte, og vi er ivrige ette rå bli værende i denne turneringa så lenge som overhodet mulig.»

Avspark på Anfield i kveld er kl. 21.00. Kampen vises på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]