Har ikke vunnet en utslagskamp på bortebane i Champions League siden de vant turneringen i 2004

Det er hjemme på Estadio do Dragao kveldens motstander vanligvis må gjøre jobben.

9. apr 2019 kl 13.52 Arild Skjæveland

FC Porto vant Champions League under José Mourinho i 2003-04 sesongen. Da vant portugiserne 3-0 over Monaco i finalen i Gelsenkirchen i Tyskland.

Siden den gang har laget spilt 24 kamper i utslagsrundene i Champions League - men har ikke vunnet en eneste av de 12 som har vært på bortebane.

Det er hjemme på Estadio do Dragao de normalt sett har gjort jobben om de har tatt seg videre.

Fire uavgjorte og åtte tap

Statistikkguru Andrew Beasley har hentet frem resultatene fra de 12 kampene på bortebane Porto har spilt i utslagsrundene siden de vant turneringen.

Det viser at de har null seire, fire uavgjorte og åtte tap.

Tre av de fire uavgjorte kom i første kamp. Åttendedelsfinalen mot Atletico Madrid i 2009 (Porto vant returen 2-0), kvartfinalen mot Manchester United i 2009 (United vant returen 1-0) og åttendedelsfinalen mot Basel i 2015 (Porto vant returen 5-0). Den siste kom på Anfield forrige sesong - men da hadde Jürgen Klopps menn allerede 5-0 med seg fra første kamp, og oppgjøret var avgjort.

Tapene har kommet mot Inter, Chelsea, Schalke, Arsenal, Malaga, Bayern München, Juventus og Roma. Roma var i åttendedelsfinalen denne sesongen, da Porto tok seg til kvartfinale etter ekstraomganger.

Nå er klasseforskjellen i Primeira Liga veldig stor - men bortebane er ikke noe problem for Porto i hjemlig liga. Der har de 10 seire, tre uavgjorte og ett tap så langt denne sesongen.

Liverpool - Porto spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]