Pressekonferanse med Klopp og Virgil:– Vi er vant til å spille med dette presset

Manageren og Virgil van Dijk har svart på spørsmål foran Porto-kampen.

8. apr 2019 kl 14.21 Marius Rabben

Liverpool er vertskap i den første kvartfinalekampen i Champions League når FC Porto kommer på besøk tirsdag kveld. Returoppgjøret i Portugal spilles neste onsdag, etter søndagens ligakamp mot Chelsea.

Jürgen Klopp skal som vanlig komme med siste nytt før kampen når han og en spiller, som denne gangen er Virgil van Dijk, møter journalister i presserommet på Anfield kl. 14.30.

Du kan se pressekonferansen i sin helhet i videovinduet over, og denne saken oppdateres underveis med sitater. Oppdater siden for siste nytt.

Først ut er Jürgen Klopp, som setter seg ned med et bredt smil. Han får først spørsmål om de sene avgjørelsene mot Spurs og Tottenham.

Sene mål

– Det ser ut som det er flaks når vi scorer sene mål, men Southampton-kampen var noe helt annet enn Tottenham-kampen. Vi spilte skikkelig bra i 2. omgang og fortjente seieren.

– Det viser at vi er fullt fokuserte, at denne klubben, dette laget, aldri gir opp. Man er nødt til å forsøke å prøve og prøve og prøve. Det er det vi gjør. Vi bruker den gode situasjonen vi befinner oss i. Vi liker det.

Storfornøyd med fremgangen

– Utviklinga vår er utrolig, spesielt i disse turneringene. Vi har tatt hvert steg som skal til. Vi har langt flere positive øyeblikk enn negative. Vi er blitt så mye mer erfarne, noe man kunne se i 2. omgang mot Bayern. Guttene har vokst. Det er enormt. Den europeiske reisen vår har vært briljant.

Møtene med Porto

Liverpool slo ut tirsdagens motstander med 5–0 forrige sesong, der samtlige mål kom i Portugal.

– Vi må møte Porto med nøyaktig den samme respekten. De er et veldig rutinert lag, mer rutinert enn i fjor. Dette er et annet oppgjør enn i fjor. Og vi må spille det igjen.

– Vi er vant til denne situasjonen nå. At vi må vinne bortimot alle kampene vi spiller. Vi er nødt til å være «spot on», hente oss inn igjen mellom kampene, forberede gutta og la dem «go again». Dette er en så fin periode. Man kan føle det når man står opp hver morgen. Våren er her, og vi er med i to store turneringer! La oss bruke denne situasjonen for det den er verdt.

– Vi er ikke ferdige for sesongen. Vi er ikke ferdige med utviklinga vår. Vi ønsker å skrive noen ting til i denne sesongboka. Vi er «on fire», sånn er det bare. Det kan man også se på trening. Denne sesongen har vært skikkelig tøff, men så langt ganske suksessfull. Vi ønsket at det skulle være slik, og vi ønsker å holde dette gående til siste kampdag.

Om Salah

Mohamed Salah gjorde ende på måltørken sin fredag kveld.

– Ingen var bekymret. Han var ikke bekymret, sier Klopp.

– Den beste måten å beskrive situasjonen Salah var i, var den store sjansen han hadde i München. Han har vært så nær i så mange situasjoner, og nå har han 18 ligamål og 7–8 assists. Det er briljante tall. Han er en voksen mann, og han vet at han må jobbe for det.

– Arbeidskapasiteten hans har alltid vært strålende, på trening og i kamper. Men når du scorer et verdensklasse-mål, er det selvfølgelig noe som hjelper. En nydelig scoring – så avgjørende, så viktig.

Revansjelystne Porto-spillere

– Hundre prosent. Det har jeg full forståelse for, sier Klopp.

– Etter at vi hadde vunnet 5–0 der forrige sesong, tenkte jeg: «Okay, vi bør kanskje ikke komme tilbake hit på en god stund.» Og så er vi tilbake året etter! Det var en merkelig kamp. Vi var treffsikre, med to eller tre mål på kontringer. Resultatet fra i fjor vil være mer verdifullt for Porto enn for oss akkurat nå. Men det er ikke noe jeg bekymrer meg over.

– Jeg kjenner spillerne mine. Vi er nødt til å være solide, tydelige, direkte i riktige øyeblikk, kreative. Det kan bli en ordentlig vill kamp, for de er strålende i pressarbeidet og med kontra-presset sitt. Men vi er forberedte på dem.

Skadesituasjonen

– Det beste for Joe (Gomez) er å ha flere treninger, sier Klopp som svar til når han kan vurderes til kamp.

– Dersom vi har nok tilgjengelig, bør vi ikke tenke på Joe de par neste ukene.

Adam Lallana går trolig også glipp av Porto-kampen. Gini Wijnaldum, Virgil van Dijk og Joël Matip kjenner på noen «smeller», men forventes å bli klare.

– De har alle hatt noen problemer, men de bør være ok.

Taktikken mot Porto

Klopp får spørsmål om Liverpools taktiske inngang til kampen, med fokus på om Porto velger å spille med én eller to spisser.

– Veldig interessante spørsmål, men jeg kan dessverre ikke gi deg noen svar. Jeg ønsker å snakke om fotball, men det er problemet i verden vår: Jeg kan ikke.

– Dette bør være en vanskelig plass for dem å besøke. Jeg er veldig spent. Alle ønsket å trekke Porto helt til man trakk Porto. Folk med god peiling på fotball ønsket ikke Porto. Men de ønsket ikke Liverpool heller, forresten.

Kan Liverpool vinne «the double»?

Manageren forlater salen, og Virgil van Dijk kommer etter noen minutter inn. Han får spørsmål om drømmen i sesonginnspurten.

– Vi har gjort det ganske bra gjennom hele sesongen. Vi hadde en liten periode, kanskje på to–tre uker, hvor vi ikke spilte så bra som vi ønsket, men vi har vært ganske stabile. Vi må fortsette slik og holde det gående ut sesongen.

– Vi er fortsatt med i racet, så det er mulig, men det er for langt frem og for tidlig å tenke på. Vi vet at enhver feil kan koste oss alt, og det samme gjelder dem (Man City). Vi må bare ta det kamp for kamp.

Van Dijk om Salah

– Salah er alltid livlig, alltid glad, og han ønsker å jobbe hardt for laget. Det er dette Liverpool handler om – at alle gir alt. Mo scoret ikke på noen kamper, men alt snakket om press kom bare fra media. Han har fortsatt en fantastisk sesong.

Porto-kampene

– Vi vet at det kommer til å bli tøft. De er i kvartfinalen, og de har spilt bra frem til nå. De fortjener å være i kvartfinalen. Vi kommer til å være favoritter, men det er noe vi må leve med i omtrent hver eneste kamp. Vi må nyte det og prestere. De ønsker ikke å oppleve det de opplevde forrige sesong. Men vi fokuserer på oss selv, vel vitende om at vi møter et godt lag.

– Det er ingen mulighet for å kunne gjøre feil i Champions League heller. Porto kommer hit for å revansjere det som skjedde i fjor, så vi må gjøre det vi pleier, spille bra, forsvare oss bra og nyte det.

Van Dijk sier kampplanen mot Porto er ganske enkel: – Vi må kjempe, holde nullen og forhåpentligvis score noen mål. Hvis ikke må vi gjøre jobben hos dem.

Savnet av Robertson

Andy Robertson må stå over det første møtet med Porto grunnet gule kort.

– Vi kommer ikke til å savne ham i det hele tatt, svarer Virgil sarkastisk.

– Nei, han er den beste venstrebacken i landet. Selvfølgelig kommer vi til å savne ham. Men det er som det er. Jeg spilte ikke første kamp mot Bayern, da Fabinho kom inn og spilte bra, og noen andre kommer til å fylle denne plassen i morgen. Jeg er veldig trygg på at vi skal klare oss bra.

Om stopperkjempen Militão

Éder Militão er allerede klar for Real Madrid til sommeren. Midtstopperen har imponert stort for Porto denne sesongen.

– Jeg vet ikke så altfor mye om ham, for å være ærlig. Men når han blir hentet til Real Madrid, må han være en spiller som ikke er så dårlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]