– Klopp var skuffet, men aksepterte avgjørelsen min

Emre Can forlot Liverpool i fjor sommer.

10. apr 2019 kl 15.14 Arild Skjæveland

Sommeren 2018 skrev Emre Can under for Juventus, og Liverpool mistet den tyske landslagsspilleren uten å få noen overgangssum.

Han var den 37. spilleren som forlot Liverpool som Bosman-spiller, men kanskje den første som forlot klubben som etablert førstelagsspiller som enda ikke hadde nådd toppen av karrieren siden Steve McManaman i 1999.

Can har gjort et intervju med DAZN. Der forteller han at Jürgen Klopp var skuffet over avgjørelsen.

– Klopp var skuffet. Han ønsket at jeg skulle bli i Liverpool, men aksepterte avgjørelsen min, sier Can.

– Han visste at det ikke var noen avgjørelse mot ham eller Liverpool, men jeg ønsket en ny utfordring i Juventus, sier han.

– Jeg hadde en fin og minnerik tid i Liverpool, og vil alltid være takknemlig for alle som støttet meg der. Jeg holder fortsatt kontakten med Klopp, sier han.

Liverpool erstattet Can med Fabinho fra Monaco i en overgang som ble bekreftet kort tid etter Champions League-finalen.

Inne på laget

Etter en tøff start på karrieren i Torino, har 25-åringen nå fått en mer etablert rolle. Han spilte midtstopper i 3-0 seieren over Atletico Madrid i åttendedelsfinalen i Champions League, og har fått mye spilletid de siste månedene.

Han forteller at treningene i Juventus er enda tøffere enn de var i Liverpool.

– Jeg klaget allerede til Klopp over de harde treningene i Liverpool, men treningene her i Juventus er enda tøffere. Vi må løpe mer og har mer styrketrening. Det var en stor utfordring for meg i starten, men nå er kroppen min vant med det, sier han.

Juventus spiller sin kvartfinale i Champions League i kveld, og møter Ajax i Amsterdam. Den kampen har avspark kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Liverpool kan ikke møte Juventus før i en eventuell finale i Madrid 1. juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]