Liverpool avanserer på UEFA-ranking

Se hvem som ligger an til å komme med i neste års turnering fra de store nasjonene.

18. apr 2019 kl 17.04 Torbjørn Flatin

Liverpool rykket opp en plass og er nå nr. 11 på rankingen til UEFA, etter seier i Porto og avansement til semifinalen i Champions League.

Siden det bare er regjerende mester og vinnerne i de største ligaene som blir i pott 1 i neste sesongs seeding må de røde vinne enten Champions League eller Premier League for å komme dit, ellers blir det pott 2.


De to med høyest ranking møtes på Anfield

Hvis en ser på de gjenværende lagene i Champions League, er det Barcelona (2), Liverpool (11), Tottenham (18) og Ajax (20), med ranking i parentes. De to fremst rankede møtes altså på Camp Nou og Anfield.

De røde fra Anfield har nå fått høy poengsum under tre av de fire siste sesongene, med finale i Europa League, finale i Champions League og altså nå minst semifinale mot Barca.

Flere fra de store nasjonene

Til neste sesong vil fire klubber fra de fire beste nasjonene gå rett til gruppespillet, i tillegg tre fra nummer fem og seks på nasjonsrankingen.

Det betyr fire fra Spania, England, Italia og Tyskland, samt tre fra Frankrike og Russland. I praksis blir det stadig vanskeligere for klubber fra mindre nasjoner.

Hvis en ser på tabellene til disse seks nasjonene er Barcelona, Manchester City, Liverpool, Bayern München, Juventus og Paris Saint-Germain allerede klare for neste sesongs Champions League.

I Spania ligger også Madrid-klubbene Atletico og Real godt an til å slå følge. Napoli har en luke nedover i Italia, og Inter er også bra posisjonert. I Tyskland er det nærmest bare teori som gjør at Borussia Dortmund ikke allerede er klare, mens Leipzig er favoritt av de øvrige. I Frankrike følger Lille og Lyon på plassene etter PSG, mens Zenit leder serien i Russland.

Totaltpoeng til slutt, etter poeng for de fem siste sesongene, hvor Liverpool har 24.00 så langt denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]