Manchester United ringte desperat, men det var for sent

Virgil van Dijk hadde allerede bestått den medisinske testen på Merseyside.

26. apr 2019 kl 13.34 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er fortsatt verdens dyreste midtstopper, men det er ikke mange som fortsatt mener at Liverpool betalte overpris da de la 75 millioner pund på bordet i januar 2018.

De helrøde har sluppet inn 30 mål på de 50 ligakampene nederlenderen har spilt. I de 50 kampene før han signerte, slapp laget inn 55 mål, ifølge Simon Brundish.

Nå er han kåret til årets spiller av spillerne selv. Den første forsvarsspilleren som vinner den prisen siden John Terry gjorde det i 2005.

United ringte desperat

Liverpool var kraftig linket til Virgil van Dijk i et år før han faktisk kom. Klubben trodde at de skulle sikre seg ham i sommervinduet, men da det kom ut at partene hadde møttes, satte Southampton seg på bakbeina.

De helrøde var langt ifra den eneste klubben som ønsket seg den store midtstopperen. Alle toppklubbene var på jakt, ifølge Matt Dickinson i The Times. Manchester United kom for sent på banen.

«Det oppsummerer hvor dysfunksjonelt det er i Manchester United om vi ser tilbake på forsøket deres på å kjøpe Virgil van Dijk, som involverte en panisk desperat telefonsamtale for å se om han fortsatt var tilgjengelig. Doh! Forsvareren hadde allerede fullført den medisinske sjekken på Merseyside», skriver Dickinson.

Tottenham kom aldri til å bruke slike summer på en forsvarsspiller, mens Arsenal vurderte det og trakk seg da prisen steg til over 50 millioner pund, skriver han videre.

Antonio Conte i Chelsea var veldig interessert, men de som bestemmer over ham ville ikke godkjenne et slikt utlegg. Det gjorde forholdet enda kaldere mellom manager og styret. Conte fikk sparken et halvt år senere.

City hadde Van Dijk på listen sin, og det viste også dokumentaren «All or Nothing» som ble sendt på Amazon Prime i fjor. Enkelte på styrerommet mente at prisen var for høy, og de gikk heller for Aymerick Laporte fra Athletic Bilbao. Franskmannen kostet 57 millioner pund, og har vært en suksess på Etihad Stadium. Sammen med Virgil van Dijk var han på årets lag.

Trengte nye legender

Ifølge Dickonson var nøkkelen for Liverpool manager Jürgen Klopp, og måten han overbeviste Van Dijk om at Anfield var riktig sted.

Han fortalte om alt han kunne bli på Anfield. City har allerede titlene og en moderne «hall of fame», mens Liverpool trengte nye legender.

Som med Naby Keita identifiserte Liverpool sin mann, og var villig til å vente på den spilleren de ønsket seg, heller enn å gå for alternativer.

Liverpool - Huddersfield spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]