– Blir vi ikke mestere kan vi holde hodet hevet, og sørge for at vi er klare igjen neste sesong

Det er en klisjé, men Virgil van Dijk tar bare en kamp om gangen.

26. apr 2019 kl 09.40 Arild Skjæveland

Dersom Liverpool vinner kveldens kamp mot Huddersfield, vil laget sette ny klubbrekord. Da vil de helrøde være oppe på 91 poeng - mer enn det tittelvinnerne fra 1987-88 tok.

Det virker ikke usannsynlig at de helrøde kan ta 97 poeng denne sesongen, og at det samtidig ikke vil være nok til å vinne ligatittelen.

– Du forbereder deg ikke på å komme på andreplass. Du forbereder deg bare på neste kamp, sier Virgil van Dijk til Goal.com.

– For oss er det nå Huddersfield. Deretter skal vi forberede oss for en tøff kamp borte i Barcelona, sier han.

Må prøve igjen

Dersom det ikke skulle være nok til å vinne ligatittelen i mai, må en bare være klar for å prøve igjen sier årets spiller.

– Det er eneste måten jeg ser på det. Dersom vi etter sesongen har vunnet alle kampene, så forhåpentligvis - men om vi ikke blir mestere kan vi holde hodet hevet, og sørge for at vi er klare igjen til å prøve neste sesong.

Huddersfields forsvarer Jonathan Hogg forteller at han var en av de som stemte på Virgil som årets spiller.

– Jeg stemte på ham fordi han har alt. Han er som en Rolls Royce. Han er så rolig, og en stor leder. Jeg ville ikke ikke hatt noe imot å ha ham i min bakre firer. Han fortjener det for det han har fått til for Liverpool siden han kom. Alle sa at de trengte en midtstopper og leder, og han har dratt dit og gjort det, sier Hogg til The Mirror.

– Alt går gjennom ham. Han starter spillet, og er som en vegg. Det er som å spille mot en maskin. Han er topp klasse, og den beste i verden, sier 30-åringen.

Liverpool - Huddersfield spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]